• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
98

Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri Sassicaia DOC 2015


TipasRaudonasis
GamintojasTenuta San Guido
ŠalisItalija
RegionasToskana
ApeliacijaBolgheri Sassicaia DOC
Metai2015
Vynuogės85 % Cabernet Sauvignon 15 % Cabernet Franc
Talpa0,75
Stiprumas13% tūrio
7.8 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
267.00 €

Aprašymas

Tai vienas garsiausių Toskanos regiono vynų, pagamintų naudojant klasikines Bordo regiono vynuoges.

2015-aisiais - aukščiausia vynuogių kokybė: puikiai subrandintos, traškios ir labai sveikos.

Vynmedžiai auga molingame kalkakmenio dirvožemyje 100/400 metrų virš jūros lygio. Rankomis renkamų vynuogių derlius nuimtas rugsėjo mėnesį. Cabernet Franc - rugsėjo viduryje, Cabernet Sauvignon - rugsėjo pabaigoje. Fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpose nuolat palaikant  30/31° C temperatūrą. Cabernet Franc maceracija truko 12/15 dienų, Cabernet Sauvignon - 10/13 dienų. Po malolaktinės fermentacijos, kuri vyko metalo talpose, vynas 24 mėnesius brandintas nedidelėse prancūziško ąžuolo statinėse (trečdalis iš jų naujos) ir keletą mėnesių butelyje.

Patiekimas

Patiekti 16–18 °C temperatūros prie brandintos jautienos kepsnių, žverienos troškinių, kietų brandintų sūrių.

Vertinimas

Decanter
The first Cabernet grapes were picked on September 10th under perfect conditions, with yields a little lower than average. As is usual at Tenuta San Guido, the fruit for Sassicaia was gently crushed and fermented in stainless steel using natural yeasts. After the malolactic fermentation, the wine spent two years in French oak prior to bottling. This is certainly an exceptional Sassicaia, with a sumptuous nose of ripe, creamy black and red fruit with cedar and spice notes. The colour is by no means dark (as is often the case with Sassicaia), and the impression on the palate is one of controlled power underpinned by gorgeous sweetness and flowing elegance. This is a very confident wine with real authority and presence, beginning with a magnificent attack of rich cassis and ripe griotte cherry followed by cigar box and leather notes, and a long finish of savoury bay leaf and minerals. Its deceptively structured, the tannins wonderfully ripe, creamy and finely textured, while the juicy acidity also suggests that this wine has a very long life ahead of it. This 2015 exhibits everything that you’d want from Sassicaia - and more - because of its winning combination of winemaking savoir-faire, world-class terroir, old vine fruit, and an outstanding vintage. It is unarguably stunning. Įvertinimas: 98


Robert Parker
Having followed this wines evolution in barrel for the past few years, it is an honor to evaluate the final product. This Sassicaia has blossomed since my previous encounters with it as a young, awkward adolescent. The long-awaited 2015 Bolgheri Sassicaia represents a tremendous effort that comes together with seamless precision and focus. This is a confident and proud red wine from Tuscany. Starting with the primary material at hand, you sense the quality of fruit thanks to the wines beautifully dark appearance and the rich texture it offers to the palate. The acidity is integrated, but more freshness still would have been welcomed in my view (and would also contribute to its longevity). The bouquet is amplified both in terms of volume and length. Its playlist includes dark berry fruit, spice, leather, licorice and roasted coffee bean. Yet, the mouthfeel is extremely graceful and silky. The wines undisputed pedigree is showcased on the palate. It should also be noted that this edition of Sassicaia feels more ready and open to me. It will age and evolve beautifully, but the 2015 Sassicaia can also be enjoyed in the medium-term. This wine is all about the here and now. Įvertinimas: 97


Wine Spectator
Rich and concentrated, this red features black currant, blackberry, violet, mineral and spice flavors. Dense yet lively, structured yet impeccably balanced, with vibrant acidity driving the long, fruit-filled aftertaste. The oak is beautifully integrated. Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2042. Įvertinimas: 97 (#1 in WS TOP100)


Apie gamintoją

"Tenuta San Guido" - ūkis, kuriame gimė vienas garsiausių Italijos vynų "Sassicaia", pradėjęs Toskanos vyndarystės revoliuciją Bolgerio rajone. Vynas "Sassicaia" gaminamas iš 'Cabernet Sauvignon' ir 'Cabernet Franc' vynuogių mišinio ir yra lyginamas su žymiais Bordo klaretais, o gimtojoje Italijoje buvo vienas pirmųjų, gavusių "supertoskaniečio" pravardę. Šio vyno svarbą Italijos vyndarystei įrodo tai, jog "Sassicaia" gavo atskirą apeliaciją - DOC Bolgheri Sassicaia. Iki šiol tai vienintelis toks atvejis Italijoje.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 19:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika