Vynas daromas iš atskiro Calderara Sottana vynuogyyno, kurio dirvožemis yra lengvai atpažįstamas iš pirmo žvilgsnio. Iš visų „Etnos“ apeliacijos vynuogynų jis yra pats akmeniškiausias. Daug kumščio dydžio, lengvos, juodos vulkaninės pemzos. Vynuogynas auga šiauriniame Etnos ugnikalnio papėdės šlaite 600-650mvjl. Žodis „Calderara“ reiškia „katilą“, tikriausiai dėl to, kad juodi akmenys visą naktį palaiko dienos šilumą. Iš visų mūsų vynų jis yra pilniausias: panašiai kaip plataus kampo objektyvas apima daugiausiai panoramos, atrodo, kad „Calderara“ turi pačią plačiausią skonių paletę, - sako vyndarys.
Fermentacija vykdyta nuolat palaikant 28-30° C temperatūrą. Po malolaktinės fermentacijos vynas 16-18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse ir didelėse ąžuolinėse talpose. Prieš išpilstymą vynas 1 mėn. laikytas nerūdijančio metalo talpose.
Rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, slyvomis, figomis, bijūnais, pipirais, čiobreliais. Kompleksiškas, švelnių taninų, kremiškas, minerališkas.
Tiekti 16-18° C prie tuno tartaro, jautienos karpačio, picų, vytinto kumpio, sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros