Vynas daromas iš atskiro Montalto vynuogyno (liet. aukštas kalnas), kuris auga pietinėje Etnos ugnikalnio pusėje, viename iš aukščiausių vynuogininkystei galimų taškų - 950mvjl. Aukštis kompensuoja visą pietinės ekspozicijos poveikį. Dirvožemis - gili, minkšta vulkaninė dirva, turtinga vulkaninių pelenų ir akmenukų. Tai seniausias vyndario vynuogynas , jam nuo 60 iki 90 metų. Pirmasis derlius išpilstytas 2019 metais. Po švelnaus spaudimo, fermentacija vykdyta žemoje temperatūroje 5-10hl prancūziško ąžuolo talpose. Po malokaltinės fermentacijos vynas 9 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse.
Geltonos šiaudų spalvos vynas kvepia vasaros gėlių pieva, mėtomis, anyžiais, citrusais. Kvapnus, gilus, elegantiškas,puikus svarumo ir rūgšties balansas. Aliejiškas burnoje, greipfrutiško poskonis.
Viso pagaminta 8 tūkst. butelių.
Tiekti 10-12° C prie gruzdintos baltos žuvies, pastos, picų, minkštesnių sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros