Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio akmenuotame vulkaniniame dirvožemyje, šiauriniame Etnos ugnikalnio šlaite 700- 750mvjl. Vynmedžių amžius 50-100 metų. Fermentacija vykdyta nuolat palaikant 28-30° C temperatūrą. Po malolaktinės fermentacijos vynas 16-18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse ir didelėse prancūziško ąžuolo talpose. Prieš išpilstant 1 mėn. laikytas nerūdijančio metalo talpose.
Šviesios rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, slyvomis, skrudinta kava, bijūnais, pipirais. Kompleksiškas, gaivus, minkštų taninų, minerališkas.
Tiekti 16-18° C temperatūros prie pastos su mėsišku padažu, picos, skrudintos kiaulienos šoninės, vytinto kumpio, sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros