2016- ieji pasižymėjo optimaliomis oro sąlygomis vynuogynuose, užtikrinant deramą ir subalansuotą fenolinę vynuogių brandą. To pasekoje šio derliaus vynas yra aiškiai juntamų švelnių, apvalių taninų, intensyvus ir aromatingas.
Vynas gaminamas iš atskiro vynuogyno - Torre de Oña, esančio Rioja Alavesa. Tai klasikinis mišinys: 95% Tempranillo 5% Mazuelo, Garnacha ir šiek tiek Viura. Itin senas vynuogynas, kuriame vynmedžių amžius yra virš 60m. Vynuogynas yra 630 m vjl, kuriame atklystantis vėjas padeda užtikrinti balansą vynuogių sirpimo metu. Pašalinus kotelius ir sutraiškius uogas, vynas buvo laikomas žemoje temperatūroje (10⁰C ) su odelėmis siekiant išgauti intensyvią spalvą bei aromatus. Po fermentacijos vynas laikytas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse 98 dienas, kiekvieną šio laikotarpio savaitę atliekant 'batonnage' - vyno mielių maišymą. Po to vynas brandintas amerikietiško (80%) ir prancūziško (20%) ąžuolo statinėse 24 mėnesius, dar 6 mėnesius galutinis mišinys praleido nerūdijančio plieno talpose.
Intensyvios garneto spalvos vynas kvepia avietėmis, mėlynėmis, gervuogėmis. Juntamas subtliai išreikštas balzamikas, gvazdikėliai. Elegantiškas ir subalansuotas burnoje vynas gaivios rūgšties ir šilkinių taninų, itin ilgo poskonio.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos kepsnių, vytinto Iberico kiaulienos kumpio, brandžių sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros