Šis vynas daugiausia kilęs iš vynuogynų, pasodintų 1990-ųjų pradžioje Clos Windsbuhl. Priklausomai nuo derliaus, pridedama ir kitų vynuogynų derliaus, kurie gali būti atkeliavę iš kitų dvaro kalkakmenio teritorijų. Kalkakmenio pagrindo dirvožemiai, išskyrus keletą išimčių, tikrai yra tinkamiausi Pinot šeimai. Pinot-Gris anksti subręsta, greitai sunoksta, turi puikų rūgšties potencialą. Kalkingi dirvožemiai gali sukurti kokybišką šios kaprizingos vynuogių veislės struktūrą. Labai jautri gamtinėms sąlygoms Pinot-Gris tampa nuostabiu terroir veidrodžiu, kai sodinama tankiai ir iužauga nedaug vynuogių. Šis 2020 m. „Roche Calcaire“ buvo nuimtas labai sveikas, tačiau, nepaisant ilgos fermentacijos, norėjosi išlaikyti nedidelį likutinį saldumą. Todėl tai lengvo pusiau sauso stiliaus.
Vyne juntamas puikus balansas, kurį įgalina gaivi ir energinga rūgštis (tai, ko galime tikėtis iš kultinių vynuogynų kaip ši). Vynas nestokoja charakterio ir kompleksiškumo, kurį įtakojo 6 mėnesiai brandinimo su mielių nuosėdomis.
Geltonai auksinės spalvos, bananų, apelsinų žiedų, imbiero, žaliosios citrinos aromatų, elegantiškos rūgšties ir vidutinio svarumo, ilgo poskonio vynas.
Likutinis cukraus kiekis - 13g/l
Rūgšties kiekis - 3g/l
Patiekti 10-12°C temperatūros prie tailandietiškų ar indiškų patiekalų, kurie ruošiami su kariu, stipresnio aromato sūrių ( Munster, Epoisses), sodraus ančių kepenėlių pašteto.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros