2016 -ieji labai kontrastingi. Lengva ir šlapia žiema bei pavasaris leido vynmedžiams derlingai augti, tačiau taip pat sukėlė daug ligų problemų (miltligė). Vasara ir nokinimo laikotarpis iki derliaus nuėmimo buvo sausas ir šiltas. 2016 -ieji derina ankstyvojo ir vėlyvojo brandinimo derliaus savybes.
Vynmedžių amžius - 27 metai. Dirvožemis- smiltainio, dolomitų, kalkakmenio (Trias - vidurio Triaso periodo).
Fermentuotas ir brandintas senose ąžuolo statinėse vynas yra blyškios aukso spalvos su žaliais atspalviais. Kompleksiškame aromate skleidžiasi citrusų, agrastų, vanilės, mineralų bei saldžių prieskonių natos. Burnoje sausas, vidutinio svarumo, gaivios rūgšties ir ilgo, sūrumo turinčio, poskonio.
Likutinis cukraus kiekis- 2,5g/l
Rūgšties kiekis -3,7 g/l
Rekomenduotina vartoti 2020-2031metais.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie jūros gėrybių bei žuvies patiekalų,paukštienos troškinių grietinėlės padaže, minkštų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros