• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Baravykų karpačas

Šių metų rugsėjis gausus baravykų. Vienas iš rečiau ruošiamų, tačiau ypač gerai patį šviežiai surinkto grybo skonį išryškinančių patiekalų yra baravykų karpačas. Vyno ekspertas Petras Jarašūnas dalijasi savo baravykų karpačo receptu.

Reikės:

300 g ypač šviežių baravykų (geriausi nedideli, kuo storesniais kotais),
100 g šviežių gražgarsčių,
40 ml alyvuogių aliejaus,
10 ml sojų padažo,
7 ml tiršto balzaminio Modenos acto,
Žiupsnelio druskos kristalų,
Šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Baravykus nuvalyti šepetėliu ir sausu skudurėliu. Neplauti vandenyje, nes grybai – kaip kempinės, tuoj pat prisigers vandens ir praras traškumą. Į serviravimo lėkštę sudėkite salotas. Itin aštriu peiliu atsargiai supjaustykite grybus plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant salotų.

Sumaišykite stiklinėje alyvuogių aliejų, sojų padažą ir balzaminį actą.

Likus maždaug 5 min. Iki ragavimo apšlakstykite padažu grybus. Negausiai apibarstykite druskos kristalais bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Prie šio patiekalo tiks vidutinio intensyvumo baltasis vynas bei šampanas: Weingut Wimmer-Czerny Fumberg Gruner Veltliner Wagram 2017 arba Champagne Pol Roger Brut Reserve NV.

Jei iš likusių baravykų nuspręstumėte ruošti rizotą, prie jo rekomenduoju ąžuolo statinėse brandintą baltąjį vyną  Domaine Rolet Chardonnay Arbois AOC 2015 arba Planeta Chardonnay Sicilia DOC 2018. Taip pat labai siūlau pabandyti ir derinį su sausuoju cheresu Bodegas Valdespino Inocente Fino Jerez DO.

i

Planeta Chardonnay Sicilia DOC 2018

Šalis:
41.00 €
i

Domaine Rolet Chardonnay Arbois AOC 2015

Šalis:
25.00 €
i

Weingut Wimmer - Czerny Fumberg Gruner Veltliner Wagram...

Šalis:
17.00 €
94
i

Bodegas Valdespino Inocente Fino Jerez DO

Šalis:
29.00 €
+ ‒
92
i

Champagne Pol Roger Brut Reserve NV

Šalis:
63.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika