• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Cinamoninės putpelės su perlinių kruopų ir šakninių daržovių kruopainiu

Šioms Kalėdoms, pirmai švenčių dienai, norėčiau paruošti kažką labai lengvai ir greitai pagaminamo, bet kartu šventiško ir pagal  lietuviškas tradicijas, todėl manau, kad šis keptų putpelių ir perlinių kruopų su šakninėmis daržovėmis derinys tam ypač tiks.  Prie perlinių kruopų šį kartą derinau orkaitėje keptus pastarnokus, morkas, salierus, mėlynuosius svogūnus. Labai gardu! Beje, šį receptą pasiruošti šventėms labai patogu, nes putpeles apkepti ir išvirti kruopas galima iš anksto, net prieš dieną. O laukiant svečių vos per pusvalandį iškepsite daržoves ir baigsite ruošti įspūdingą šventinį patiekalą. 

 

Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 4 išskleistų putpelių
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • 1 šaukšelio malto cinamono
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kruopainiui:
  • 1 stiklinės perlinių kruopų
  • 2 stiklinių daržovių sultinio
  • 2 vid. dydžio mėlynųjų svogūnų
  • 3 vid. dydžio morkų
  • 2  vid. dydžio pastarnokų
  • 1 nedidelio šakninio saliero
  • 1 šaukšelio malto cinamono
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

Eiga

1

Išskleistas putpeles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ištrinkite cinamonu, pipirais, druska. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite putpeles pirma ant vienos pusės, o kai apskrus, verskite ant kitos. Putpeles kepkite apie 10 minučių. Kai abi pusės bus apkepusios, keptuvę nukelkite nuo ugnies ir uždengę dangtį palikte jas dar karštoje keptuvėje. Taip, pusiau keptus paukščius, galima toliau ruošti iš karto arba pasidėti į šaldytuvą dienai ar kelioms, kol ruošite šventinę vakarienę. Tokios putpelės orkaitėje sušils ir baigs kepti per 15 minučių.

2

Kruopainiui iš vakaro perlines kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį, kad išbrinktų. Išbrinkusias kruopas subėrę į rėtį perliekite šaltu vandeniu ir suberkite virimui į puodą, ant viršaus užpilkite 2 stiklines daržovių sultinio, o jei jo neturite, tiks ir sūdytas vanduo. Virkite apie 20 minučių, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkštės. Kruopas išsivirti irgi galite iš anksto.

3

Pasiruoškite garnyrui šaknines daržoves. Morkas, pastarnokus, salierą ir svogūnus nusilupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Po putpelių kepimo keptuvėje likusius riebalus supilkite ant pjaustytų daržovių, gardinkite druska, pipirais, cinamonu ir išmaišykite. Pašaukite kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 minučių. Kai daržovės kiek apkeps, jas išmaišykite, tarp jų guldykite iš anksto apkeptas keptuvėje putpeles bei pašaukite kepti dar 15 minučių. Jei putpeles buvote iškepę iš anksto ir jas laikėte šaldytuve, prieš kepimą orkaitėje būtinai bent valandai išimkite iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros, nes šaltos ilgiau keps.

4

Iškepusias putpeles išimkite iš skardos, uždenkite 5 minutėms folija, kad neatauštų. Į keptas daržoves suberkite virtas perlines kruopas ir išmaišykite. Į lėkštes berkite perlinių kruopų su keptomis daržovėmis, o ant viršaus guldykite keptą putpelę, iš karto neškite į stalą.

 

Prie cinamonu gardintos putpelės ir perlinių kruopų su šakninėmis daržovėmis derinio siūlytumėme priderinti vyną, kuris, viena vertus, neužgožtų šio šventiško patiekalo, ir, kita vertus, paryškintų išties šventiškas jo savybes. Šią nelengvą užduotį patikėjome raudonajam, kasmet kritikų liaupsių susilaukiančiam vynui iš žemyninės Ispanijos, Aragono regiono. Frontonio Supersónico Garnacha Valdejalón IGP 2017. Vyne dominuojantys aviečių padažo, džiovintų braškių, trešnių aromatai puikiai tinka prie švelnios putpelės mėsos ir perlinių kruopų. Kadangi šis vynas 4 mėnesius buvo brandintas ąžuolo statinėse, juntami balzaminio acto, ypač švelnūs odos aromatai puikiai dera prie šį patiekalą iš kitų išskiriančio cinamono prieskonio. Vynuogės šiam vynui auginamos ypač aukštai virš jūros lygio esančiuose vynuogynuose (1030+ metrų virš jūros lygio). Dideli dienos ir nakties temperatūrų skirtumai suteikia vynui papildomos gaivos. Manome, jog būtent dėl šios savybės derinys turėtų patikti kiekvienam.

 

 

92
i

Frontonio Microcósmico Valdejalón IGP 2018

Šalis:
20.00 €
i

Frontonio Telescópico Blanco Valdejalón IGP 2018

Šalis:
28.00 €
i

Frontonio El Casetero Campo de Borja DO 2018

Šalis:
13.00 €
i

Frontonio Supersónico Garnacha Valdejalón IGP 2017

Šalis:
28.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika