• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Copenhagen sparkling tea - nes kiekvienas nusipelno taurės gerų burbuliukų!

Kopenhagos putojanti arbata (Copenhagen sparkling tea) jau spėjo užkariauti garsiausius pasaulio restoranus, apdovanotus „Michelin“ žvaigždutėmis (Geranium (***), Hof Van Cleve (***), Restuarant Gordon Ramsay (***), Alain Ducasse at Morpheus (**) ir daugybė kitų). „Vyno klubas“ tiki, kad ši naujiena užkariaus ir Lietuvą. Vos tik atkeliavusi į mūsų parduotuvę arbata jau sužavėjo „Pacai“, „Kempinski“ „Gaspar‘s“, „Vilkinė“, „Somm“, „Fabrikėlis“ viešbučių ir restoranų svečius.

Šią arbatą 2017 metais sukūrė garsus someljė iš Danijos Jacobas Kocemba. Visi žinojo, kad jis turi išskirtinę dovaną – sukurti puikius skonių derinius. Ir tą kartą, ieškodamas idealaus derinio vienam desertui, jis nepasitenkino niekuo, ką rado vyno rūsyje su beveik dviem tūkstančiais vynų. Tuomet jam gimė idėja sumaišyti keletą skirtingų arbatų ekstraktų. Neįprastas arbatos gėrimo ir deserto derinys sulaukė pasisekimo restorane, kuriame tuo metu dirbo Jacobas. Neilgai trukus su partneriu Bo Stenu Hansenu jie įkūrė Kopenhagos putojančios arbatos kompaniją (Copenhagen sparkling tea company) ir patentavo šią unikalią arbatą, sukurdami naują gurmė gėrimų kategoriją. Pirmasis arbatos butelis buvo parduotas 2017 metų gegužės 26 dieną, o dabar šią arbatą galima rasti daugiau nei  16 šalių ir daugiau nei  45-uose restoranuose, pažymėtuose „Michelin“ ž

Kodėl putojanti arbata susilaukė tokio didelio pasisekimo visame pasaulyje

Jacobas ir Bo mano, kad taip yra dėl keleto priežasčių. Pirma, pasaulyje yra milijonai žmonių, besidominčių vynu ir kitais gurmė gėrimais, o, be vyno, pasirinkimas labai ribotas. Pagaliau rastas tikrai geras sprendimas žmonėms, kurie nevartoja alkoholio, bet nori ko nors skanaus ir iškilmingo (šis gėrimas puikiai tinka pakeisti šampaną!). Antra, žmonės vertina kokybę ir gerą skonį. Arbatoms gaminti naudojamos išskirtinės kokybės žaliavos. Gaminant gėrimą, temperatūra pasiekia tik 65 laipsnius, o tai leidžia išlaikyti naudingąsias arbatos savybes ir antioksidantus.

Daugiau apie putojančios arbatos gamybos procesą

Gėrimui gaminti naudojama 13 skirtingų aukščiausios kokybės ekologiškos arbatos rūšių.  Maišoma juodoji, žalioji, baltoji ir ulongo arbatos rūšys. Naudojamos ir tokios arbatos rūšys, kaip First Flush Darjeeling ir Silver Needle (apie šias arbatos rūšis daugiau skaitykite mūsų šio mėnesio arbatos eksperto straipsnyje). Kiekviename Kopenhagos putojančios arbatos butelyje naudojami skirtingi šių arbatos rūšių deriniai, kuriais sukuriamas puikus balansas.

Jacobas Kocemba kruopščiai kontroliuoja verdamos arbatos procesą, užtikrindamas tinkamą temperatūrą ir laiko intervalus. Visa produkcija gaminama nedideliais kiekiais, kad kaskart būtų užtikrinta ideali kokybė. Natūraliam saldumui išgauti naudojama šiek tiek balto vyno arba vynuogių misos. Skoniui ir kvapui pastiprinti naudojami natūralūs priedai, pavyzdžiui, citrinos sultys, kinrožė ar citrinžolė. Jokių dirbtinių priedų!

Išpilstyta į butelius arbata paliekama „ilsėtis“ nuo 8 iki 12 savaičių. Arbatos kūrimas baigiasi jums ragaujant. Jacobas rekomenduoja putojančią arbatą patiekti atvėsintą iki 5 laipsnių, šampano taurėje.

 

 

 

Kokteiliai su Kopenhagos putojančia arbata

 

 

THE APIARIST

50 ml London Dry Gin

20 ml citrinos sulčių

10 ml skysto medaus

Viską užpilkite nealkoholine BLÅ putojančia arbata.

Arbatos SPRITZER

50 ml Amaro Mondino (tinka ir Campari arba Aperol)

70-100 ml RØD* or GRØN* putojančios arbatos.

Papuoškite citrinos žievele arba kinkanais.

*RØD arbata suteiks kokteiliui šiek tiek saldumo ir žoleliškumo, 

tuo tarpu GRØN – sodrumo ir gaivumo.

Džinas ir arbata

50ml London Dry Gin

100 ml GRØN putojančios arbatos

1 šaukštelis medaus

Papuošimui naudokite citrinos žievelę arba obuolio skiltelę.

Nealkoholinis kokteilis NOT YOUR GARDEN VARIETY

50 ml nealkoholinio gėrimo SEEDLIP GARDEN 108

20 ml citrinos sulčių

10 ml klementinų sirupo (jį pasigaminti galite 200 g cukraus 

ištirpinę karštame vandenyje ir bent 24 val jame palikę

4 klementinų žieveles).

Viską užpilkite BLÅ putojančia arbata.

BATTON ROUGE BEACH PARTY

30 ml aukštos kokybės burbono

20 ml Amaro Mondino (tinka ir Campari arba Aperol)

20 ml saldaus Vermuto

20 – 30 ml putojančios arbatos RØD

 

Nealkoholinis kokteilis THE GREEN LADY

40 ml nealkoholinio gėrimo SEEDLIP GARDEN 108

40 ml baltųjų greipfrutų sulčių

40 ml Sencha arbatos

5 ml sirupo

10 ml citrinos sulčių

20 ml GRØN putojančios arbatos

THE MALLOW FAMILY

70 ml saldintos kinrožių arbatos

20 ml citrinos sulčių

10 ml kiaušinio baltymo

Užpilti RØD putojančia arbata.

CHRISTMAS COBBLER

20 ml abrikosų brendžio

30 ml Chereso

100 ml putojančios arbatos VINTER

 

 

i

Copenhagen Sparkling Tea Bla - Jasmin / White tea /...

Šalis:
23.00 €
i

Copenhagen Sparkling Tea Lyserod - Silver Needle / Oolong...

Šalis:
23.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika