• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Coq au vin – klasikinis prancūziškas patiekalas ragauti su Beaujolais vynu

Trečiąjį lapkričio ketvirtadienį net tik prancūzai, bet ir visas pasaulis kelia Beaujolais Nouveau vyno taures ir taip pasitinka naujuosius vyno metus. Tradiciškai susirinkę su draugais prancūzai šį vakarą gamina Coq au vin – vištieną vyne. Paragaukite – pagaminti visai nesudėtinga! 

 

Ingredientai:

4 vnt                   vištienos ketvirčiai
400g                   bulvės
8 vnt                   rūkytos kiaulienos šoninės juostelės
200g                   pievagrybiai
200g                   morkos
8 vnt                   šalotiniai svogūnai
750 ml                raudonojo vyno (Beaujolais Nouveau tinka puikiai!)
500 ml                vištienos sultinys
2 vnt                   lauro lapai
2 vnt                   rozmarino šakelės
4 vnt                   čiobrelių šakelės
50g                      pomidorų pasta
30g                      bulvių krakmolas
50g                      sviestas
                             druska
                             pipirai

 

 

Pradėkite stambiais kubeliais supjaustydami bulves, morkas bei grybus. Šalotinius svogūnus nulupkite ir padalinkite į ketvirčius. Šoninės juosteles taip pat susmulkinkite.

Ant vidutinės kaitros kaitinamoje didelėje keptuvėje (aš špižiniame puode) išlydikite sviestą ir jame apkepkite supjaustytas daržoves bei kiaulienos šoninę iki gražiais aprus. Šiek tiek pagardinkite druska ir atidėkite į šoną.

Į tą pačią keptuvę, kur ką tik kepė daržovės, odele žemyn sudėkite vištienos ketvirčius. Vis pavartydami kepkite iki kol gražiai apskrus. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir dar šiek tiek pakepkite.

Į keptuvę su vištiena supilkite pusę vyno ir kepkite dar 5-7 minutes iki alkoholis išgaruos. Sudėkite anksčiau apkeptas daržoves ir šoninę. Supilkite likusį vyną ir sultinį. Taip pat sudėkite rozmarino bei čiobrelio šakeles. Troškinkite vidutinėje kaitroje su uždengtu dangčiu apie pusvalandį. Tuomet padažą sutirštinkite krakmolu (lengviausia prieš tai jį ištirpdžius mažame kiekio šalto vandens). Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir pagal skonį įdėkite šiek tiek druskos bei pipirų.

Prie šio klasikinio patiekalo puikiai derės ne tik Beaujolais Nouveau, bet ir atskirų Cru kaimelių iš Šiaurinės regiono dalies vynas – Moulin-a-Vent, Morgon, Fleurie ir t.t. Taip pat galite ragauti ir su kaimyninės burgundijos raudonuoju vynu.

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika