• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Dar neuždrausti blynų receptai

Artėjant Užgavėnėms siūlome išsikepti neįprastų blynų! Išbandykite šio, visame pasaulyje populiaraus, kepinio receptus, kurių sudėtyje yra alkoholinių gėrimų. Skanaus!

1. Purūs pasukų ir alaus blynai (dviem asmenims)

Reikės:
 

1 mišinys:

1,5 puodelio miltų
1 valg. šaukšto rudojo cukraus
1 arb. šaukštelio druskos
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

2 mišinys:
½ puodelio pasukų
1 didelio kiaušinio
¾ puodelio alaus

3 valg. šaukštų sviesto (galima naudoti aliejų ar kokosų aliejų)

Paruošimas 

  1. Sumaišykite sausus 1-ojo mišinio ingredientus.
  2. Iki vientisos masės suplakite 2-ojo mišinio ingredientus. Pradžioje suplakite pasukas ir kiaušinį, vėliau įplakite alų.
  3. Pilkite 2-ąjį mišinį į sausus ingredientus, kelis kartus atsargiai permaišykite tešlą.
  4. Supilkite ištirpintą sviestą ir dar pamaišykite. Nieko baisaus, jei tešloje dar matosi miltai ar yra gumuliukų.
  5. Tešlai leiskite pastovėti apie 15–20 min.
  6. Ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus. Tešlos nemaišykite, kabinkite iš eilės. Kepkite, kol blynų paviršiuje atsiranda burbuliukų, o kita pusė švelniai pagelsta, tuomet apverskite ir pabaikite kepti.
  7. Patiekite su klevų sirupu.

    Blynų tešlą galite paįvairinti cinamonu, citrinų žievelėmis ir mėlynėmis. Tuomet į sausąjį mišinį įberkite ¼ arbatinio šaukštelio cinamono, į 2 mišinį dėkite 1 valgomąjį šaukštą apelsinų žievelių, ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtinai), ½ šaukštelio apelsinų ekstrakto (nebūtinai) ir į sumaišytą tešlą įberkite saują mėlynių.

 

Nuotr. TheBeeroness.com
Parengta pagal šį www.hungrygirlporvida.com.

 

 

2. Purūs blynai su proseku ir proseko sirupu (dviem asmenims)

 

Reikės:

1 mišiniui:
225 g miltų
1 arb. šaukštelio valgomosios sodos
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

2 mišiniui:
284 ml pasukų
2 kiaušinių

4 valg. šaukštai proseko

Sirupui:
150 g cukraus
150 ml proseko

Plakamosios grietinėlės ir uogų

Paruošimas

  1. Sumaišykite sausus 1-ojo mišinio ingredientus.
  2. Įmaišykite pasukas ir proseko. Vėliausiai įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Tešlai leiskite pastovėti apie 45–60 min.
  4. Ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus. Kepkite, kol viena pusė švelniai pagelsta, tuomet apverskite ir pabaikite kepti.
  5. Sirupui cukrų ir proseką pilkite į puodą su ilga rankena ir ant vidutinės ugnies virkite apie 3 min., kol skystis taps sirupu.
  6. Blynus patiekite su išplakta grietinėle, uogomis ir proseko sirupu.

  

Nuotr. GoodtoKnow.co.uk

Parengta pagal www.goodtoknow.co.uk

 

3. Purūs grikių miltų blynai su persikais ir burbonu (šešiems asmenims)

 

Reikės:
¾ puodelio grikių miltų

¼ arb. šaukštelio druskos

1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus

1 didelio kiaušinis

1 puodelio pieno

½ arb. šaukštelio migdolų ekstrakto

1 persiko, supjaustyto stambiais gabalėliais

¼ puodelio pekano riešutų

Sviesto keptuvei patepti

1 puodelio plakamosios grietinėlės
½ puodelio vandens

½ puodelio cukraus

Nedidelio pundelio šviežių mėtų

2–3 valg. šaukštų burbono

1 persiko, supjaustyto riekelėmis


Paruošimas

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
  2. Įpilkite alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite.
  3. Į mišinį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieną ir migdolų ekstraktą, švelniai išmaišykite (tik nepermaišykite, keli gumulėliai nieko baisaus).
  4. Į tešlą įmaišykite stambiais gabalėliais supjaustytą persiką ir pekano riešutus.
  5. Leiskite tešlai pastovėti 15–20 minučių.
  6. Per tą laiką paruoškite mėtinį sirupą. Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies užvirkite vandenį su cukrumi ir mėtomis. Virkite kelias minutes, kol ištirps cukrus. Nukelkite sirupą ir palikite uždengtą atvėsti.
  7. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę nelimpančia danga, švelniai patepkite sviestu. Kepkite blynus vieną pusę pakepdami apie 2–3 minutes, kol atsiras burbuliukai, tuomet apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes. Blynai turi būti gražiai parudę.
  8. Paruoškite mėtinę burbono grietinėlę. Grietinėlę išplakite su 2–3 šaukštais mėtinio sirupo ir burbonu.
  9. Blynus patiekite su mėtine burbono grietinėle ir persiko riekelėmis.

 

Nuotr. Quelcy T. Kogel. WiththeGrains.com

Parengta pagal www.withthegrains.com.

4. Dideli belgiški blynai su alumi (18 blynų)

Reikės:
4 valg. šaukštų sviesto
1 puodelio pieno

1 ½ puodelio belgiško alaus
4 didelių kiaušinių

½ arb. šaukštelio druskos

1 ¾ puodelio miltų

Paruošimas

  1. Ant vidutinės ugnies nedideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Nukelkite nuo viryklės ir vidutiniame dubenyje ištirpdytą sviesta, pieną ir alų išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Į mišinį po vieną muškite kiaušinius kaskart gerai išmaišydami. Prieš įmušdami kitą, įsitikinkite, kad pirmasis gerai įmaišytas.
  3. Druską sumaišykite su miltais ir suberkite į skystą mišinį. Išplakite iki vientisos masės.
  4. Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu ir palikite tešlą apie 1 val.
  5. Įkaitinkite keptuvę nelimpančiu paviršiumi (receptas skirtas 26 cm skersmens keptuvei) ir švelniai patepkite sviestu. Įpilkite apie 1/3 puodelio tešlos ir paskirstykite po visą keptuvę kuo plonesniu sluoksniu (jei tešlos per daug, iš keptuvės išpilkite atgal į dubenį). Kepkite apie 2 min., kol viena pusė gražiai paruduos, tada blyną apverskite ir dar pakepkite apie 20 sek.

    Blynus galima patiekti su saldžiais (sirupu, uogiene, vaisiais ar kt.) ar nesaldžiais (sūriu, kumpiu ar kt.) papildomais ingredientais

 

Nuotr. Linda Davidson/The Washington Post

Paregta pagal www.washingtonpost.com.

 

5. Prancūziški „Crêpes Suzette“ (12 blynų)

Reikės:

Blynams:
2 didelių kiaušinių

¾ puodelio miltų

½ puodelio pieno

⅛ arb. šaukštelio druskos

½ arb. šaukštelio cukraus

⅓ puodelio šalto vandens

1 valg. šaukšto aliejaus
1 valg. šaukšto ištirpdyto sviesto tešlai ir šiek tiek patepti keptuvei

 

Apelsinų sviestui:

6 šaukštų kambario temperatūros sviesto

¼ puodelio ir 2 valg. šaukštų cukraus

1 valg. šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

⅓ puodelio šviežių apelsinų sulčių

¼ puodelio likerio „Grand Marnier“

2 valg. šaukštų konjako


Paruošimas

  1. Tešlai skirtus kiaušinius, miltus, pieną, druską ir cukrų suplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vandenį, aliejų ir ištirpdytą sviestą.
  2. Nelimpančios dangos keptuvę (ideali apie 15 cm skersmens) šiek tiek patepkite sviestu. Pakankamą kiekį tešlos (priklauso nuo keptuvės dydžio) išliekite keptuvėje taip, kad ja pasidengtų visa keptuvė. Ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol blyno kraštai pradės banguotis ir viena pusė gražiai pagels, t. y. apie 45 sek. Apverskite blyną ir pakepkite dar apie 10 sek.
  3. Nedideliame smulkintuve ar trintuvėje trinkite 6 valg. šaukštus sviesto, ¼ puodelio cukraus ir apelsinų žievelę, po truputį vis įmaišydami apelsinų sulčių taip, kad pasidarytų vientisa masė.
  4. Ant mažos ugnies įkaitinkite didelę, orkaitei tinkamą grilio keptuvę (jei neturite, tinka ir paprasta keptuvė ar kepimo indas aukštesniais kraštais) ir švelniai perbraukite sviestu bei pabarstykite žiupsneliu cukraus. Į kiekvieno blyno vidurį dėkite du nubrauktus arbatinius šaukštelius apelsinų sviesto ir blyną du kartus perlenkite pusiau, kad išeitų trikampis. Blynus dėliokite keptuvėje ratu (gali šiek tiek persidengti). Apibarstykite likusiais 2 šaukšteliais cukraus ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 2 min., kol pradės karamelizuotis.
  5. Kol blynai kepa, puode su ilga rankena pakaitinkite likerį „Grand Marnier“ ir konjaką. Prieš patiekdami, sirupą atsargiai uždekite ir užpilkite ant blynų. Švelniai judinkite keptuvę ir semdami šaukštu pilkite sirupą ant blynų, kol liepsnos užges. Patiekite.

 

Nuotr. Con Poulos

Parengta pagal www.foodandwine.com/recipes/crepes-suzette

6. Dideli blynai su šampaninėmis kriaušėmis (10 blynų)

Reikės:

Blynams:
1 ⅓ puodelio pieno
1 puodelio miltų

3 valg. šaukštų ištirpdyto sviesto

3 didelių kiaušinių

1 valg. šaukšto cukraus

Žiupsnelio druskos

 

Šampaninėms kriaušėms:

750 ml šampano

2 puodelių vandens

1 puodelio cukraus

½ vanilės ankšties (išilgai perpjautos pusiau)

5 vidut. dydžio nuluptų kriaušių

vanilinių ledų


Paruošimas

  1. Šampaninės kriaušės. Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies užkaiskite šampaną, vandenį, cukrų ir vanilės ankštis. Reguliariai maišydami kaitinkite, kol beveik užvirs. Sumažinkite iki mažos ugnies, įdėkite kriaušes ir virkite apie 30 min. Išimkite kriaušes ir leiskite atvėsti. Šampano sirupą toliau kaitinkite apie 1 val, kol jo tūris sumažės iki maždaug 2 puodelių.
  2. Kol verda sirupas, iškepkite blynus. Gerai sumaišykite visus tešlos ingredientus, kol tešla taps vientisa. Leiskite tešlai pailsėti (apie 15 min.). Kepkite blynus. Nelimpančios dangos keptuvę šiek tiek patepkite sviestu. Pakankamą kiekį tešlos (priklauso nuo keptuvės dydžio) išliekite keptuvėje taip, kad visa keptuvė ja pasidengtu. Ant vidutinės ugnies kepkite apie 1 minutę, tuomet apverskite ir baikite kepti dar apie 30 sekundžių.
  3. Šampanines kriaušes supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis ir sudėliokite blyno viduryje. Užlenkite blyno kraštus link vidurio, suformuodami trikampį. Patiekite su vaniliniais ledais ir šampano sirupu. 

Nuotr. theWorktop.com

Parengta pagal šį www.theworktop.com.

 

 

 

Informaciją paruošė Milda Sužiedelytė

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika