Mėsa ir troškinti kopūstai – visiems puikiausiai žinomas derinys, tačiau retai kada šiam patiekalui skiriama tiek dėmesio, kiek jo skiria Elzaso regiono šefai, gamindami choucroute garnie. Receptas paprastas, tačiau svarbus – minkštesni mėsos gabaliukai neperdžius, o kietesnieji suminkštės. Pabandykite!
8–10 porcijų reikės:
2,5 kg raugintų kopūstų, 500 g kiaulienos nugarinės be kaulo,
500 g kiaulienos mentės be kaulo,
500 g kiaulienos šoninės,
1 vnt. kiaulienos karkos (apie 450 g),
500 g rūkytų kiaulienos šonkaulių,
500 g įvairių dešrelių (medžiotojų, bratwurst, frankfurter),
90 ml anties taukų arba saulėgrąžų aliejaus,
350 g plonais griežinėliais pjaustytų svogūnų,
240 ml vištienos sultinio,
5 nedidelių nuskustų bulvių, supjaustytų puselėmis ir užmerktų į sūdytą vandenį, kol suminkštės, Marlinio maišelio su prieskoniais (2 česnako skiltelės, 10 kadagio uogų, šaukštas kmynų, 2 lauro lapai, 2 gvazdikėliai),
500 ml baltojo Elzaso vyno,
30 ml vyšnių brendžio.
Ruošimas:
Įdomu, kad prie šio mėsiško patiekalo puikiai tinka baltasis Elzaso regiono vynas! Gaivus „Riesling“, „Gewurztraminer“ ar „Pinot Gris“ vyno skonis puikiai susitvarkys ir su kopūstais, ir su ne pačia liesiausia mėsa.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros