ERNESTA BILINSKAITĖ
Šilti ir šviesūs vasaros vakarai: restoranų terasos pilnos pokalbių, parkų pievos – margaspalvių piknikų pledų, o sodybose sklinda kepamos mėsos kvapas. Nepamainomas tokių vakarų akcentas – gero vyno arba vėsaus kokteilio taurė. Apie pastaruosius ir pakalbėkime!
Kokteilius vasarai atrinko ir gamino Ernesta Bilinskaitė
parinkite tinkamą taurę – kiekvienas kokteilis turi sau įprastą;
dėkite pakankamai ledo – tris ketvirtadalius didesnės taurės; jeigu renkatės taurę ant kojelės, ją rekomenduojame atšaldyti šaldytuve, šaldymo kameroje ar laikant joje ledukus;
išlaikykite proporcijas, nepadauginkite alkoholio ar kitų ingredientų – siekite balanso.
Kad būtų paprasčiau suplanuoti savo kokteilių vakarą, „Vyno klubo“ gėrimų ekspertai sudėjo jums vasariškiausių kokteilių receptus – gaminkite ir mėgaukitės!
Pusryčiams, pietums, prie desertų ar vaisių lėkštės.
Ko reikės
Fleitos formos šampano arba baltojo vyno taurės;
100 ml putojančio vyno. Mes naudosime „Andreola“ proseką „Akelum“;
100 ml kuo tirštesnių persikų sulčių. Mes naudosime gardųjį „Van Nahmen“ baltujų persikų nektarą.
Kaip gaminti
Putojančio vyno ir persikų sulčių įpilame į taurę po lygiai (1:1). Kad skoniai greičiau susimaišytų, galite taurėje lengvai pasukti šaukšteliu.
Žoliškas, gaivus, su citrusine nata.
Ko reikės
Viskio taurės, ledo, kokteilių plaktuvo, sietelio;
40 ml džino. Mes naudosime Pakruojo dvaro džiną „Geronimo“;
20 ml ramunėlių likerio. Mes naudosime „Poli Elisir Camomilla“;
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
10 ml medaus (geriausia skysto);
1 kiaušinio baltymo (mes naudosime „Lapė už tvoros“ kiaušinius).
Kaip gaminti
Į plaktuvą supilame visus ingredientus ir plakame be ledo maždaug 15 sek. Tada įdedame saują ledo ir toliau plakame. Per sietelį supilame kokteilį į viskio taurę su ledu. Papuošiame džiovintomis ramunėlėmis.
Lengva ir labai maloni gomuriui klasikinio kokteilio „Negroni“ versija.
Ko reikės
Viskio taurės, maišymo indo, baro šaukšto, ledo;
30 ml karčiojo likerio. Mes naudosime „Poli Bitter Super Taurus Liquore“, o mėgstantiems kiek švelnesnius „Negroni“ akordus siūlome 30 ml „Poli Aperitivo Airone Rosso“;
30 ml vermuto. Mes naudosime „Poli Gran Bassano Vermouth Bianco“;
~100 ml putojančio vyno. Mes naudosime „Andreola“ proseką „Akelum“.
Kaip gaminti
Viskio taurę pripildome ledo, supilame likerį ir vermutą. Porą kartų lengvai pasukame baro šaukštu. Likusią taurės dalį pripildome putojančio vyno. Puošiame apelsino žievele.
Gaivus, gėliškas, aperityvinis kokteilis.
Ko reikės
Aukštos taurės (pvz., „Collins“), plaktuvo, ledo;
90 ml „Sauvignon Blanc“ vyno. Mes naudosime Rudi Ruttger Sauvignon Blanc Tutti Frutti Trocken 2021;
15 ml aperityvinio likerio. Mes naudosime Poli Aperitivo Airone Rosso;
15 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių;
15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
10 ml cukraus sirupo;
20–30 ml gazuoto vandens – mes naudosime „Abatilles“ mineralinį lengvai gazuotą vandenį.
Kaip gaminti
Pusę plaktuvo pripildome ledo, supilame vyną, likerį, sultis ir cukraus sirupą. Išplakame. Perpilame į taurę (pripildytą ledo) ir ją iki kraštų pripilame gazuoto vandens. Papuošiame šviežio arba džiovinto greipfruto griežinėliu.
Tikimės, kad šie kokteiliai papildys Jūsų susibūrimų ir šiltų vasaros vakarų meniu. Jei ką nors išbandysite, lauksime nuotraukų socialiniuose tinkluose!
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros