• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Ernestos Bilinskaitės rekomenduojami lengvų ir gaivių kokteilių receptai

ERNESTA BILINSKAITĖ   

Šilti ir šviesūs vasaros vakarai: restoranų terasos pilnos pokalbių, parkų pievos – margaspalvių piknikų pledų, o sodybose sklinda kepamos mėsos kvapas. Nepamainomas tokių vakarų akcentas – gero vyno arba vėsaus kokteilio taurė. Apie pastaruosius ir pakalbėkime!  

Kokteilius vasarai atrinko ir gamino Ernesta Bilinskaitė

 

Namų barmenu gali tapti kiekvienas – svarbiausia atkreipti dėmesį į profesionalų patarimus:  

  • parinkite tinkamą taurę – kiekvienas kokteilis turi sau įprastą;  

  • dėkite pakankamai ledo – tris ketvirtadalius didesnės taurės; jeigu renkatės taurę ant kojelės, ją rekomenduojame atšaldyti šaldytuve, šaldymo kameroje ar laikant joje ledukus;  

  • išlaikykite proporcijas, nepadauginkite alkoholio ar kitų ingredientų – siekite balanso.  

 

 

Kad būtų paprasčiau suplanuoti savo kokteilių vakarą, „Vyno klubo“ gėrimų ekspertai sudėjo jums vasariškiausių kokteilių receptus – gaminkite ir mėgaukitės!   

 

Gaivusis „Bellini“  

 

Pusryčiams, pietums, prie desertų ar vaisių lėkštės.  

Ko reikės  

  • Fleitos formos šampano arba baltojo vyno taurės;  

  • 100 ml putojančio vyno. Mes naudosime „Andreola“ proseką „Akelum“;  

  • 100 ml kuo tirštesnių persikų sulčių. Mes naudosime gardųjį „Van Nahmen“ baltujų persikų nektarą.  

Kaip gaminti  

Putojančio vyno ir persikų sulčių įpilame į taurę po lygiai (1:1). Kad skoniai greičiau susimaišytų, galite taurėje lengvai pasukti šaukšteliu.   

   

Ramunėlių „sour“  

 

Žoliškas, gaivus, su citrusine nata.   

Ko reikės   

  • Viskio taurės, ledo, kokteilių plaktuvo, sietelio; 

  • 40 ml džino. Mes naudosime Pakruojo dvaro džiną „Geronimo“;  

  • 20 ml ramunėlių likerio. Mes naudosime „Poli Elisir Camomilla“;  

  • 30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;  

  • 10 ml medaus (geriausia skysto);  

  • 1 kiaušinio baltymo (mes naudosime „Lapė už tvoros“ kiaušinius).  

Kaip gaminti  

Į plaktuvą supilame visus ingredientus ir plakame be ledo maždaug 15 sek. Tada įdedame saują ledo ir toliau plakame. Per sietelį supilame kokteilį į viskio taurę su ledu. Papuošiame džiovintomis ramunėlėmis.   

   

„Negroni“ su burbuliukais, tiksliau, „Sbagliato“  

 

Lengva ir labai maloni gomuriui klasikinio kokteilio „Negroni“ versija.  

 

Ko reikės 

  • Viskio taurės, maišymo indo, baro šaukšto, ledo;  

  • 30 ml karčiojo likerio. Mes naudosime „Poli Bitter Super Taurus Liquore“, o mėgstantiems kiek švelnesnius „Negroni“ akordus siūlome 30 ml „Poli Aperitivo Airone Rosso“;  

  • 30 ml vermuto. Mes naudosime „Poli Gran Bassano Vermouth Bianco“; 

  • ~100 ml putojančio vyno. Mes naudosime „Andreola“ proseką „Akelum“.  

   

Kaip gaminti  

Viskio taurę pripildome ledo, supilame likerį ir vermutą. Porą kartų lengvai pasukame baro šaukštu. Likusią taurės dalį pripildome putojančio vyno. Puošiame apelsino žievele.   

   

„Sauvignon Blanc“ punšas  

Gaivus, gėliškas, aperityvinis kokteilis.  

Ko reikės  

  • Aukštos taurės (pvz., „Collins“), plaktuvo, ledo;  

  • 90 ml „Sauvignon Blanc“ vyno. Mes naudosime Rudi Ruttger Sauvignon Blanc Tutti Frutti Trocken 2021;  

  • 15 ml aperityvinio likerio. Mes naudosime Poli Aperitivo Airone Rosso; 

  • 15 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių;   

  • 15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;   

  • 10 ml cukraus sirupo;   

  • 20–30 ml gazuoto vandens – mes naudosime „Abatilles“ mineralinį lengvai gazuotą vandenį.  

Kaip gaminti  

Pusę plaktuvo pripildome ledo, supilame vyną, likerį, sultis ir cukraus sirupą. Išplakame. Perpilame į taurę (pripildytą ledo) ir ją iki kraštų pripilame gazuoto vandens. Papuošiame šviežio arba džiovinto greipfruto griežinėliu.  

 


  

Tikimės, kad šie kokteiliai papildys Jūsų susibūrimų ir šiltų vasaros vakarų meniu. Jei ką nors išbandysite, lauksime nuotraukų socialiniuose tinkluose!   

 

i

Likeriai ir taurės

88.00 €
+ ‒
i

Abatilles mineralinis lengvai gazuotas vanduo pH 4,8 0,5 L

Šalis:
1.70 €
i

Rudi Ruttger Sauvignon Blanc Tutti Frutti Trocken 2021 ...

Šalis:
14.00 €
+ ‒
i

Pakruojo dvaro spirito varykla Gin Geronimo spiritinis...

27.00 €
i

Van Nahmen baltųjų persikų nektaras Weiser Pfirsich...

Šalis:
8.00 €
+ ‒
i

Poli Bitter Super Taurus Liquore 0,7L 25%

Šalis:
31.00 €
+ ‒
i

Antech and Kina Karo Pardi (likeris ir 2 extra brut) 3 x...

Šalis:
54.00 €
+ ‒
91
i

Andreola "Akelum" Asolo Brut Prosecco Superiore DOCG

Šalis:
19.00 €
+ ‒
i

Poli Gran Bassano Vermouth Bianco

Šalis:
31.00 €
+ ‒
i

Poli stiklinė kokteiliams 1898 1 vnt

Šalis:
7.00 €
+ ‒
i

Poli Elisir Camomilla

Šalis:
39.00 €
+ ‒
i

Poli Aperitivo Airone Rosso

Šalis:
26.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika