• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Fotoreportažas iš „Roksala“ vyninės

Mokslo ir žinių dieną „Vyno klubo“ kolektyvas lankėsi Rokiškio rajone, Taručių kaime įsikūrusioje vyninėje „Roksala“. Vyndariai Raimundas ir Lukas Nagelės parodė vynuogyną,  vyninę, kartu ragavome naujausio derliaus ir prieš dešimtmetį padarytus vynus, valgėme Jūratės Nagelienės ruoštą žvėrieną.






Kolektyvo pažintį su vyndario vynais pradėjome nuo tradiciniu būdu gaminamo rabarbarų putojančio vyno. Ryto žaros atspalvio vynas užbūrė šviežių rabarbarų aromatu, kuriam akomponavo sunokusių obuolių, skrebučio kvapų natos. Smulkūs burbuliukai maloniai glostė gomūrį, o gaivus poskonis priminė vasarą. 







Susipažinome ir su gamybos procesu. "Roksala" vyninė - nauja ir moderni. Joje galima būtų daryti gerokai daugiau vyno, nei leidžia dabartinė licenzija. 

 






Lukas Nagelė ir Raimundas Nagelė papasakojo apie PetNat ir tradiciniu metodu pagamintų rabarbarų vynų skirtumus. PetNat fermentuojamas vieną kartą iš jo nepašalinamos nuosėdos, jis geriamas jaunas, todėl ir skonis tiesesnis, gaivesnis, vaisiškesnis, nei butelyje su mielių nuosėdomis brandinto klasikinio metodo vyno. 




Viename šiauriausių Lietuvos vynuogynų, vos už pusantro kilometro nuo Latvijos sienos jau daugiau kaip dešimtmetį auga vynuogės. 30 arų sklype - apie 500 vynmedžių. Didžiąją dalį ploto užima baltoji 'Soliaris', bei lietuviška raudonoji 'Monika'.






Vokietijoje išvestos baltųjų vynuogių veislės 'Soliaris' uogų kekė.




Lietuviška Antano Gailiūno išvestos raudonųjų (juodųjų) vynuogių veislės 'Monika' uogų kekė.




Neišsenkantis „Vyno klubo“ ekspertų žingeidumas.




Degustacijoje ragavome skirtingų metų, gamybos būdų, uogų ir vaisių vynus, kurie puošiasi meniškomis panevėžiečio Ramūno Grikevičiaus kurtomis etiketėmis. Prieš daugiau nei dešimt metų senajame rūsyje prie namų padaryti vyšnių, juodųjų serbentų vynai nustebino savo kompleksiškumu, harmoningumu ir tobulu derėjimu prie žvėrienos patiekalų. 


 

Devyniems „Roksala“ vynams yra suteiktas Lietuvos tautinio paveldo sertifikatas, bei vyninės vynai yra nuolatiniai Lietuvos vyno čempionato nugalėtojai.

 

 

 

 

 

 

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika