• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Geriausios kiniškos arbatos

 

Arbatos iš Kinijos turi šimtametes tradicijas ir yra vienos labiausiai vertinamų arbatų pasaulyje. 
Didžiuojamės Vyno klube turėdami tokį platų kiniškų arbatų pasirinkimą - nuo itin lengvų baltųjų ir šviežių žaliųjų iki riešutiškų bei gėliškų ulongo ir raudonųjų bei brandžių ir svarių puero arbatų. 

Kviečiame susipažinti, kuo jos skiriasi ir išsirinkti sau artimiausią skonį. 

Daugiau apie tai, kaip mėgautis kiniška arbata skaitykite čia: https://www.vynoklubas.lt/vyno-blogas/arbata-is-kinijos-kaip-ja-megautis 

 

 

Pavadinimas

Aprašymas

Gamyba

BALTOSIOS ARBATOS

Bai Mu Dan - White Peony

 

 

 

Baltoji - arbata, skinama pavasarį- balandžio pradžioje.

 

Jai būdingas salsvas vynuogių, meliono, džiovintų pievos gėlių, grūdų aromatas

 

Ypatingai švelni grietinėliška tekstūra.

 

 

 

Balandžio pradžioje skinamas vienas pumpuras ir du išsiskleidę lapeliai. Greitai išdžiovinami.

 

Sezono pradžioje  yra gana vėsu, todėl lapeliai auga lėčiau, sukaupdami daugiau polifenolių, kurie suteikia arbatai daugiau svarumo.

 

Vėliau skinta arbata turėtų agresyvesnį poskonį, labiau sutrauktų, džiovintų burną.

Moonlight (Yue Guang Bai)

 

 

Švelnus džiovintų vaisių saldumas, aštrios natos, tokios kaip mėtų ar kitų vėsinančių žolelių.

 

Arbata leis itin atsipalaiduoti ir jaustis lyg vaikščiotumėte spygliuočių mišku.

 

Derlius nuskintas 2021 kovo mėnesį.

 

 

 

 

Moonlight White yra speciali arbata Junane, ji priskiriama baltajai arbatai, nes yra apdorojama panašiais metodais kaip ir baltoji arbata, bet naudojant Yunnan arbatkrūmių veisles, o tai reiškia, kad šios arbatos skonis labai skiriasi nuo Silver Needle arba White Peony, nes šios arbatžolės pagamintos iš Fuding Da Ba veislių Fudziano provincijoje.

 

ŽALIOSIOS ARBATOS

Da Fo Long Jing Big Buddha Dragon Well

 

 

 

Pirmųjų vieno - dviejų lapelių žalioji arbata.

 

Tai subtiliausia iš žaliųjų arbatų, naujasis Long Jing, auginamas rytiniame Zhejiang.

 

Daroma nuo 20 a. pabaigos

 

 

 

 

Skinama pirštų pagalvėlėmis, kai lapeliai išauga iki 1,2 cm dydžio.

 

Porą valandų vytinama, kad išnyktų žoliški aromatai, tada padžiovinama aukštoje temperatūroje, sustabdant fermentaciją, suplojami ir baigiama džiovinti žemesnėje temperatūroje.

 

kofeino - 4 gr/kg

An Ji Bai Chai

 

 

 

Žalioji ypatingai švelni pavasarinė žalioji arbata, primenanti baltąją.

Skinamas pumpuras ir 1-2 ilgi siauri lapeliai.

Saldus citrusinių vaisių ir vaismedžių žiedų kvapas.

Šioje arbatoje amino rūgščių dukart daugiau nei kitose, todėl ypač gerai mažina stresą.

 

 

 

 

 

Balandžio 02 skinta arbata: pumpuras ir 1-2 lapeliai.

 

Arbatmedis nefrito spalvos lapeliais atrastas 1982 m, nors apie jį legendos sklandė tūkstantį metų.

 

Neplačiai paplitęs, retas.

 

Skynimo laikotarpis - 30 dienų pavasarį, vėliau lapeliai tampa žali.

ULONGO ARBATA

Wu Yi  Shui Xian Wu Yi  Water Sprite Rock Tea Yan Cha

 

 

 

Uolėtuose Wu Yi kalnuose augančių arbatmedžių dalinės fermentacijos, rūkyta juodoji arbata.

 

Daroma nuo 16 а.

 

 

 

 

Shui Xian - arbatmedžio veislė, kilusi iš Phoenix ir vėliau išplitusi Wu Yi kalnuose.

 

Nuskinta, apvytinta, sukratyta bambukiniuose krepšiuose, 50-60% fermentuota, du kartus ant anglių kepinta arbata, sukti lapeliai

Tie Guan Yin - Iron Goddess of Mercy

 

 

 

Aromatinga, dalinai oksiduota suktų lapelių juodoji arbata.

Gėlių, žalių persikų aromatas ir saldus poskonis. Jaučiasi arbatos aliejingumas ir vandens minkštumas - paprastai paruošiama net ir be gaivano. 

 

Gaminama nuo Qing dinastijos laikų 17 a.

Interviu apie šią arbatą > 

 

 

 

 

Originalus Tie Guan Yin - [Tikuaninis] daromas tik Anxi provincijoje.

 

Tie Guan Yin – tai arbatmedžio pavadinimas.

 

3-4 pirmieji lapeliai kartu su stiebeliu fermentuojami, todėl arbata gausi polifenoliais turi ypatingai intensyvų aromatą.

 

Skinama rudenį ir pavasarį.

Old Bush Mao Xie

(Fizinėje parduotuvėje) 

 

 

 

Mao Xie reiškia “plaukuotas krabas”. Šis pavadinimas arbatai suteiktas todėl, kad džiovinti arbatos lapeliai turi aštrius it krabo žnyplės galiukus ir yra padengti švelniais lapų pūkeliais – tarsi plaukeliais.

Arbata tinkama gerti tiek dabar, tiek tinkama ilgesniam laikymui, brandinimui.

 

Aromatai: jazminas, gėlės, prinokę vaisiai, šilkinis poskonis.

 

 

 

Lapeliai surinkti nuo 50-60 metų senumo medžių iš apleistos plantacijos, kuri auga natūralioje ekosistemoje – apsupta medžių, žolių ir gėlynų.

 

Alishan High Mountain

 

 

 

Lengvai oksiduotas oolongas taip pat žinomas kaip Qing Xiang, kuris reiškia lengvą, gaivų ir kvapnų.

 

Subtilus ir saldus skonis su labai rafinuotais bruožais ir tolygia, kremine tekstūra, paliekančia ilgai išliekantį saldų poskonį.

 

Tai taip pat labai universali arbata, kurią galima paruošti gong-fu būdu arba tiesiog į puodelį įpylus kelis lapelius-rutuliukus.

 

 

 

 

Tvirtai susukti arbatos lapeliai lėtai atsidaro ir pasižymi stipriu gėlių aromatu, primenančiu lelijas ir sausmedžius.

 

Phoenix Shui Xian (Dan Cong)

 

(Fizinėje parduotuvėje)

 

 

 

 

Viena geriausių arbatų pasaulyje. Vaisiškas ir gėliškas aromatas, kuris arbatos gėrimo patirtį verčia prilyginti šviežiai spaustų sulčių gėrimui.

 

Ši arbata vandenį paverčia tarsi šilkiniu. Jaučiami saldūs aromatai, visiškai nėra kartumo.

Geriant šią arbatą vidus sušyla, veidas gali parausti, kūnas atsipalaiduoti.

Tikima, kad ši arbata pagerina kraujo cirkuliaciją kūne.

 

 

 

Dan Cong – reiškia nepriklausomas krūmas.

Phoenix kalne krūmams leidžiama bujoti laisvai ir jie išauga iki 5m aukščio medžių.

RAUDONOJI ARBATA

Yunnan Dian Hong Golden Buds

 

(Fizinėje parduotuvėje) 

 

 

 

 

Neišsiskleidusių lapelių (tips) raudonoji Kinijos arbata.

 

Dalinai oksiduota.

 

Daroma nuo 20 vidurio iš tų pačių arbatmedžių, kaip ir Pu-Ehr.

 

 

 

Daye - arbatmedžio veislė.

 

Skinami lapeliai - tips, vytinami, džiovinami vėjyje, vėliau kepinant.

 

Laikomi susukti šiltai, kol oksiduojasi iki pageidaujamo aromato

Keemun – Red Aromatic Snail

(Fizinėje parduotuvėje) 

Aromatinga arbata su jaučiamomais apelsinų žievelės bei džiovintų slyvų natomis.

Lengvas ąžuolo aromatas priduoda arbatai šitakė grybų poskonį.

 

Tai puikiai subalansuota juodoji-raudonoji arbata, kuri patiks tiek tradicinių skonių mėgėjams, tiek tiems, kurie ieško naujų ir įdomesnių skonių.

 

Tai viena populiariausių arbatų vakarų pasaulyje, renkama Anhui provincijoje, Kinijoje.

 

Pirmą kartą Jungtinėjė Karalystėje ji buvo pristatyta 19a. gale ir prisidėjo prie juodosios arbatos populiarinimo.

 

Ši arbata – viena iš sudedamųjų English Breakfast arbatos mišinio dalių ir dažnai yra geriama iš ryto.

 

 

 

Skinami: pumpuras + du lapeliai, pavasarį.

Jauni lapeliai apvytinami ir lengvai susukami į sraigės formą, tuomet džiovinami.

Mo Gan Mountain Red Tea

(Fizinėje parduotuvėje) 

Ypatinga arbata su saldžiais aromatais ir švelniu pojučiu burnoje.

 

Galima pajusti rudojo cukraus, gėlių skonius. Raminančiai nuteikianti arbata saulėtoms popietėms.

 

 

Arbatą gamina Mr. Zhao ir jo šeima  Mogan kalnuose, Deqing, Zhejiang provincijoje, Kinijoje.

 

Arbatmedžiai auginami vietovėje, kuri apsuta bambukų medžiais, dažnai sklendi rūke, aplinkui teka šaltinėliai – žemė labai turtinga mineralais, auga daug įvairių augalų, kurie praturtina ir pačią arbatą.

 

 

PUER ARBATA

Shu Puer Tea – Old Tea Tree

(Fizinėje parduotuvėje) 

 

 

Švelnaus, bet gilaus žemiško skonio arbata su anyžiaus ir grybų natomis.

 

Šios arbatos aromatas nukels jus į miškąm, kur sprogsta nauji lapai, po samanomis slepiasi seni, guli šakos, auga grybai ir gėlės.

 

 

 

Arbatos lapeliai rinkti nuo 300 metų senumo medžių.
Fermentuoti lapeliai buvo laikomi Yunnan provincijoje nuo 2013 metų ir supakuoti 2018 metais.

Liu Bao

(Fizinėje parduotuvėje) 

 

 

 

Riešutiško skonio arbata ilgą laiką naudojama Kinijos medicinoje, sveikatingumo tikslais.

Juntami ąžuolo aromatai, lengvas kartumas ir aštrumas.

Tai kasdienio vartojimo arbata rytų šalyse. Ji tuo pačiu ir šildanti ir gaivinanti, todėl puikiai tinka tiek žiema, tiek vasara.

 

 

 

Fermentuota arbata pagaminta iš vidutinio dydžio lapų, rinktų nuo labai senų medžių.

 

Liu bao reiškia šeši fortai (kadangi pilių Kinijoje nebūdavo)

i

Arbata "Tie Guan Yin Selected Grade" 2022 8 g

Šalis:
7.00 €
+ ‒
i

Arbata „Moonlight Yue Guang Bai“ 30 g

Šalis:
9.00 €
+ ‒
i

Arbata „Alishan High Mountain lightly oxidized“ 30 g

Šalis:
15.00 €
i

Arbata "Fuding White Peony White Tea" 30 g

Šalis:
13.00 €
i

Arbata „An Ji Bai Cha“ 30 g

Šalis:
20.00 €
+ ‒
i

Arbata "Wu Yi Rock Tea - Shui Xian" 30 g

Šalis:
13.00 €
i

Arbata „Dragon Well Big Buddha Green tea“ 30 g

Šalis:
13.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika