Atsikimšome keturis skirtingus „Pinot Noir“ ir degustavome kiekvieną iš 10-ies skirtingų „Riedel“ ir „Zwiesel“ taurių, ieškodami tinkamiausios taurės kiekvienam vyno stiliui ir universalios taurės visiems vynams.
Rezultatai nustebino. Visų pirma tuo, kad degustacija buvo labai prasminga: vynai skirtingose taurėse atrodė labai skirtingai. Tačiau svarbiausia, kad išsirinkome taures, kurias naudosime savo degustacijoms ir rekomenduosime pirkti. Investavus į gerą vienkartinio naudojimo vyną, nėra reikalo šykštėti daugkartinėms taurėms.
Klasikinis, nebrangus „Pinot Noir“ iš Burgundijos
Ragavome „Faiveley“ vyninės „Pinot Noir“ iš Burgundijos. Gaivus, sausas, su nedaug taninų, kvepiantis raudonomis uogomis, be akivaizdaus ąžuolo pojūčio. Jį visai tinka gerti iš nepretenzingų žemesnių, plačių taurių: „Riedel Vinum Pinot Noir“, „Zwiesel Air Pinot Noir“.
Tačiau norėdami pajusti, kaip vynas taurėje paryškėja, atskleidžia netikėtus, paslėptus skonio ir kvapo aspektus, galite drąsiai išbandyti penkias geriausiai pasirodžiusias taures:
Jaunas Naujosios Zelandijos „Pinot Noir“ iš Centrinio Otago
Ragavome „Salomon Estate" vyninės „Pinot Noir“, kuriam būdingas intensyvus trešnių, aviečių uogienės, juodų uogų, ąžuolo prieskonių aromatas, labai koncentruotas, bet drauge elegantiškas skonis su gaivia rūgštimi. Vynas gana svarus.
Visos kitos taurės surinko vienodą skaičių balsų:
- „Zwiesel 1872 Wine Classic Select Pinot Noir“ (819 ml) taurėje vynas kvapnus: užuodžiamos vyšnių, odos natos.
- „Riedel Veritas Syrah“ (600 ml) taurėje paryškėja vyno taninai, vyšniomis užsipildo skonio vidurys.
- „Zwiesel 1872 Wine Classic Select Bordeaux“ (862 ml) taurėje juntamas aiškus vyšnių aromatas.
- „Riedel Vinum Pinot Noir“ (700 ml) taurėje paryškėja aviečių aromatas, burnoje juntamas sūrus, ne toks sudėtingas skonis.
- „Zwiesel 1872 Enoteca Burgundy“ (962 ml) juntamas saldesnis aromatas su gėliška nata, išryškėja svarumas, taninai.
- „Zwiesel 1872 Enoteca Burgundy“ (750 ml) taurėje greta vyšnių išryškėja gyvuliški aromatai, uogieniškas skonis.
Brandus, aukštos klasės „Pinot Noir“ iš Burgundijos
Ragavome glotnių taninų, gaivaus ir kartu nokaus skonio vyną, su įvairia tretinių aromatų gama: miško paklotė, oda, ferma, džiovintos uogos, šokoladas.
Jaunas, aukštos klasės „Pinot Noir“ iš Burgundijos
Šiame vyne buvo daugiau rūgšties, taninų, jis labiau koncentruotas, jaučiami brandinimo ąžuolo statinėse aromatai ir taninai, sausas, minerališkas skonis.
Kiekvienas iš mūsų, ragaudamas vyną, linkęs akcentuoti skirtingus dalykus, todėl viena taurė visiems vynams yra tokia pat utopija, kaip ir viena taurė visiems žmonėms. Pateikiami rezultatai yra nuomonių suma, vidurkis, bet nebūtinai vienintelis sprendimas. Konsultuokitės prieš pirkdami.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros