Mėsa ant mūsų stalo pasirodys tik Kalėdų dieną. Pietums ruošimės iš anksto. Receptą rinksimės kruopščiai. Vynu taip pat reiktų pasirūpinti iš anksto. Kartais prie mėsos visai tinka ir baltasis vynas, tačiau reiktų paieškoti sodresnio, brandinto ąžuolo statinėse. Raudonuosius verta susirūšiuoti pagal tai, kokia jų struktūra ir tekstūra. Kai kada prie mėsos būtinas nejaunas vynas.
Vištiena, kalakutiena. Baltą mėsą nesunku vynu užgožti, todėl rinkitės vidutinio svarumo, gaivų baltąjį, vaisišką netaninišką raudonąjį ar net galingesnį, brangesnį rožinį.
Kaina <10 Eurų
Kaina 10-20 Eurų
Kaina >20 Eurų
Triušiena (troškinta). Balta mėsa, tačiau turinti pikantiškumo, kvapni. Prie jos tinka gaivesni baltieji, rožiniai ir lengvi, kiek pikantiški, gaivūs raudonieji.
Kaina <10 Eurų
Kaina 10-20 Eurų
Kaina >20 Eurų
Kiauliena. Iš kiaulienos galime pagaminti daugybę patiekalų, bet mėsa vis tiek išlieka šviesi. Todėl tiks nelabai rūgštus baltasis ir rožinis, netaniniškas raudonasis. Su riebesne kiauliena dera ir galingesnis raudonasis.
Kaina <10 Eurų
Kaina >20 Eurų
Veršiena. Veršienos skonį stipriai keičia padažas, prieskoniai. Paprastas kepsnys derės net su rimčiausiu baltuoju, rožiniu arba raudonuoju.
Kaina <10 Eur
Kaina 10-20 Eur
Kaina>20 Eurų
Jautiena – raudonojo vyno mėsa. Kuo daugiau apskrudęs kepsnys, kuo ilgiau brandintas ir marinuotas, tuo galingesnio vyno reikia.
Kaina <10 Eurų
Kaina 10-20 Eurų
Kaina >20 Eurų
Ėriena. Valgoma visame pasaulyje, ir kiekvienos šalies vynas prie jos tinka. Gali būti ir prabangus rožinis, tačiau geriausia – raudonasis, taurintas ąžuolo statinėse arba subrendęs butelyje.
Kaina <10 Eurų
Kaina 10-20 Eurų
Kaina >20 Eurų
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros