• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Receptas: Povilo Bužinsko jautienos tartaras

 

Jei svarstote, su kokiu patiekalu pradėti Naujuosius metus, siūlome išbandyti puikų jautienos tartaro receptą. Jo autorius - Šv. Ignaco Lojolos kolegijos studentas Povilas Bužinskas.

JAUTIENOS TARTARAS

 

INGREDIENTAI 

Lengvai parūkyta jautienos išpjova pjaustyta mažais kubeliais 90g

Smulkiais kubeliais pjaustytas šalotinis svogūnas 25g

Pušų majonezas 25g

Rūginė duona 40g

Skrudintos kanapių sėklos 15g

Fermentuota slyva smulkiais kubeliais 15g

Vorčesterio padažas 5g

Druska

Pipirai

Alyvuogių aliejus

Putpelės kiaušinio trynys

GAMINIMO EIGA

Jautienos išpjova supjaustoma nedideliais kubeliais ir lengvai, trumpai parūkoma nedidelėj temperatūroj naudojant pušų spyglius.

Pagaminamas pušų majonezas, naudojant pušų infusiją (aliejų).

Paskrudinamos kanapių sėklos.

Turint visus paruoštus ingredientus, indelyje sumaišome jautieną, šalotinį svogūną, šiek tiek pušų majonezo, skrudintas kanapių sėklas, fermentuotą slyvą, vorčesterio padažą.

Pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Pasiruošus tartarą, jį dėliojame į lėkštę naudojant apskritimo formelę.

Ant viršaus uždedame pušų majonezo ir putpelės kiaušinio trynį, papuošiame žalumynais. Patiekiama kartu su plonai pjaustyta šviežia rūgine duona.

 

 

DOMINUOJANTYS SKONIAI

Dūmingumas, pikantiškumas, rūgštumas, umami, sūrumas, tam tikras lengvumas, pušų aromatas, žemiškumas, miškingumas, skrudinimo skonia

Renkantis vyną reiktų visų pirma pagalvoti apie dūmiškai pušinį aromatą, kuris ne toks dažnas patiekaluose, todėl yra gera proga paieškoti įdomesnio vyno:

  • Graikiška retsina, gaminama vyną paskanint pušų sakais. Šiais laikais yra labai aukštos klasės retsinos. Verta paieškoti. Gali tikti ir rožinė.
  • Tęsiant rožinio vyno temą – paieškokite intensyvios spalvos, natūraliojo vyno filosofija remiantis pagaminta rožinio vyno iš „Merlot“ ar „Cabernet Sauvignon“, „Cabernet Franc“. Tokie daromi Bordo.

 

  • Baltasis vynas turi būti intensyvus, kvapnus, svarus ir tuo pačiu truputį žoliškas. Todėl gerai būtų susirasti aukštos klasės „Sauvignon Blanc“ iš Bordo: Pessac Leognano, Gravo ar iš Medoko Grand Cru Classe šato.
  • Raudonasis neturi būti per daug taniniškas, tačiau rūgšties turi nepritrūkti. Dūmo galima tikėtis iš vulkaniniame dirvožemyje augančių „Nerello Mascalese“ nuo Etnos šlaitų arba senu vynmedžių „Carignan“ iš Ispanijos, Čilės ar Prancūzijos pietų.

 

 

 

 

 

  • Taninų, dūmo, slyvų rasite kai kuriuose oranžiniuose vynuose. Todėl Sakartvelas, Italijos šiaurė ar Slovakija ar net Lietuva yra vietos, kur tokio vyno verta paieškoti, jei pažįstate kokį vietinį vyndarį.

 

i

Château Le Puy Rose-Marie 2019

Šalis:
58.00 €
i

Kechris Rosa Retsina

Šalis:
28.00 €
i

Kechris The Tear of The Pine Retsina 2017

Šalis:
32.00 €
i

Wimmer Czerny PUR Orange Wagram 2018

Šalis:
51.00 €
+ ‒
i

Domaine Sébastien Riffault Auksinis Maceration Sancerre...

Šalis:
45.00 €
+ ‒
i

Magula Oranžovy VLK 2018

Šalis:
37.00 €
i

Tchotiashvili Kisi Rcheuli Qvevri 2016

Šalis:
35.00 €
94
i

Gaja IDDA Etna Rosso DOP 2019

Šalis:
60.00 €
i

Terre Nere Moganazzi Rosso Etna DOC 2019

Šalis:
53.00 €
94
i

Chateau Smith Haut Lafitte Les Hauts de Smith Blanc Pessac...

Šalis:
47.00 €
i

Chateau Couhins blanc Grand Cru Classe De Graves Pessac -...

Šalis:
43.00 €
+ ‒
96
i

Domaine De Chevalier Pessac Leognan Rouge AOC 2017

Šalis:
95.00 €
96
i

Planeta Eruzione Rosso 1614 Nerello Mascalese Sicilia DOC...

Šalis:
40.00 €
90
i

AltO De Cantenac Brown Bordeaux Blanc AOC 2016

Šalis:
54.00 €
+ ‒
97
i

De Martino Vigno Old Vines Carignan Maule Valley 2016

Šalis:
46.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika