Jei svarstote, su kokiu patiekalu pradėti Naujuosius metus, siūlome išbandyti puikų jautienos tartaro receptą. Jo autorius - Šv. Ignaco Lojolos kolegijos studentas Povilas Bužinskas.
JAUTIENOS TARTARAS
INGREDIENTAI
Lengvai parūkyta jautienos išpjova pjaustyta mažais kubeliais 90g
Smulkiais kubeliais pjaustytas šalotinis svogūnas 25g
Pušų majonezas 25g
Rūginė duona 40g
Skrudintos kanapių sėklos 15g
Fermentuota slyva smulkiais kubeliais 15g
Vorčesterio padažas 5g
Druska
Pipirai
Alyvuogių aliejus
Putpelės kiaušinio trynys
GAMINIMO EIGA
Jautienos išpjova supjaustoma nedideliais kubeliais ir lengvai, trumpai parūkoma nedidelėj temperatūroj naudojant pušų spyglius.
Pagaminamas pušų majonezas, naudojant pušų infusiją (aliejų).
Paskrudinamos kanapių sėklos.
Turint visus paruoštus ingredientus, indelyje sumaišome jautieną, šalotinį svogūną, šiek tiek pušų majonezo, skrudintas kanapių sėklas, fermentuotą slyvą, vorčesterio padažą.
Pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Pasiruošus tartarą, jį dėliojame į lėkštę naudojant apskritimo formelę.
Ant viršaus uždedame pušų majonezo ir putpelės kiaušinio trynį, papuošiame žalumynais. Patiekiama kartu su plonai pjaustyta šviežia rūgine duona.
DOMINUOJANTYS SKONIAI
Dūmingumas, pikantiškumas, rūgštumas, umami, sūrumas, tam tikras lengvumas, pušų aromatas, žemiškumas, miškingumas, skrudinimo skonia
Renkantis vyną reiktų visų pirma pagalvoti apie dūmiškai pušinį aromatą, kuris ne toks dažnas patiekaluose, todėl yra gera proga paieškoti įdomesnio vyno:
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros