Šito paklausėme Narimanto Miežio, penkiskart geriausio Lietuvos someljė, vyno baro „Somm“ vadovo.
Siūlyčiau tai, ko daugelis žmonių patys retai užsisako, – atsakė Narimantas.
- „Jurtschitsch Loiserberg Gruner Veltliner DAC Reserve“ iš Kamptalio;
- „Salomon Undhof Wachtberg Gruner Veltliner DAC“ iš Kremstalio;
- „Wimmer Czerny Weelfel Gruner Veltliner Alte Reben“ iš Vagramo.
Manau, jog raudonieji austriški vynai yra dar neatrastas lobis. Visų pirma, dėl kainos ir kokybės santykio. Antra, tai itin gastronomiški vynai – puikūs maisto palydovai. Jų taninų, rūgšties, vaisiškumo ir lengvo minerališkumo balansas yra sunkiai pakartojamas:
- „Weingut Pockl Zweigelt“ iš Burgenlando;
- „Markowitsch Blaufrankish“ iš Karnuntumo.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros