ARŪNAS STARKUS
2023-01-09
Šampano trūkumas, burgundijos brangimas, „Pinot Noir“ populiarumo augimas, Ukrainos vyno premjera Lietuvoje, Jauno božolė šventės sėkmė etc. – vyninio vyksmo, istorijų matėme ir girdėjome labai daug. Jos kėlė skirtingas emocijas. Ar pajutote jas Jūs?
Geriausias tradicinio metodo putojantis.
Gramona Iii Lustros Gran Reserva Brut Nature 2013
Kvepia medumi, grybais, džiovintais vaisiais, skrebučiu. Burnoje ryškus, ilgai išliekančio poskonio.
Geriausias natūralusis raudonasis
Vidutinio intensyvumo rubino spalva. Serbentų lapų, grietinėlės, saldžių raudonų ledinukų, raudonų vyšnių, vyšnių šakelių, sakų aromatas. Geras rūgšties balansas, smulkūs taninai, ilgai išliekantis poskonis.
Geriausias „Sauvignon Blanc“
Domaine Henri Bourgeois Sancerre d'Antan Terroir De Silex 2018
Žaliųjų citrinų, austrių kiautų, titnago, citrinų, džiovintų jazminų žiedų aromatas. Klampus, tankus, minerališkas.
Geriausias saldusis
Chateau Dereszla Tokaji Aszu 6 Puttonyos 2009
Tamsi aukso spalva. Vėlyvojo skynimo natos – bičių pikio, figų. Labai intensyvus, puikios tekstūros vynas. Labai tvarus. Tinkamas ragauti dabar ir artimiausią šimtmetį.
Gaila, kad dalis vynų greitai išnyko iš lentynų. Bet vis tiek malonu, nes pavyzdžiui „Domaine Henri Bourgeois“ yra etatinis geriausio „Sauvignon Blanc“ gamintojas. Anksčiau titulą pelnydavo jo naujazelandietiškas vynas, o dabar šlovė persikėlė į Luarą Prancūzijoje. „Gramona“ „Chateau Dereszla“ taip pat laimi ne pirmą kartą. Pasitikrinti savo pajėgumus naudinga.
Teksto autorius: Arūnas Starkus
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros