• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Kiaulės metams – vynas prie kiaulienos

Artėjantys 2019-ieji pagal kinų saulės kalendorių priskiriami kiaulei. Deja, parduotuvėse vyno su kiaule etiketėje neturime. Tačiau galime patarti, kokį vyną derinti prie kiaulienos patiekalų.

Lietuviai moka gaminti iš kiaulienos: kaip įdaras, ji tinka cepelinams ir balandėliams, pyragėliams ir netikram zuikiui ar dešroms kimšti. Tačiau per šventes kiaulienos paruošimas būna kiek iškilmingesnis:  kepamas visas kumpis, mentė, išpjova arba daromi daug rankų darbo reikalaujantys suktinukai. Prancūzijos virtuvės ir vėdarų mėgėjai dar paminėtų andouillette – subproduktų dešreles, kurių kvapas primena kaimą pikantiškiausia prasme. Austrai prisimintų Vienos šnicelį, o amerikiečiai – šonkauliukus.

Kauliena dažniausiai yra balta mėsa. Todėl prie jos gerai dera baltasis, rožinis arba nedaug taninų turintis raudonasis vynas. Konkretus pasirinkimas priklauso nuo mėsos paruošimo būdo.

 

Kepta kiaulienos filė geriausiai dera su nerūgščiu baltuoju, rožiniu arba jaunu, vaisišku, minkštų taninų raudonuoju.

M. Chapoutier Belleruche Rose Cotes du Rhone AOC 2016

Salomon Estate The Verve Contact White Viognier Australia 2014

Chateau Teyssier Pezat Bordeaux Rose AOC 2016

Planeta Dorilli Cerasuolo di Vittoria Classico DOCG 2015

Keptą kiaulieną su slyvomis derintume su  vidutinio svarumo, gaiviu raudonuoju vynu, kurio kvapas būtų kiek slyviškas. Arba su ne per rūgščiu baltuoju.

Ridge Zinfandel East Bench 2016

Herdade do Arrepiado Collection White Branco Reserva IGP 2016

Planeta Cometa Bianco Sicilia DOC 2016

Andouilette dėl pikantiško, net už vėdarus stipresnio kvapo užgeriame rūgščiu, intensyviu, bet nekvapniu baltuoju arba labai mažai taninų turinčiu rūgščiu raudonuoju. Dar geriau jei jis subrendęs.

Sigalas Assyrtiko Santorini PDO 2017

Planeta Carricante Eruzione 1614 Bianco Sicilia DOC 2016

Labruyere Moulin a Vent Coeur de Terroirs AOC 2015

Nicolas Rossignol Volnay AOC 2015 0,375 l

Maison Leroy Bourgogne Rouge AOC 2003

Vienos šnicelis tradiciškai užsigeriamas baltuoju „Gruner Veltliner“ iš Austrijos.

Weingut Wimmer-Czerny Fumberg Gruner Veltliner Wagram 2016

Jurtschitsch Gruner Veltliner Loiserberg Kamptal Reserve 1QWT...

Keptas paršelis – rožiniu putojančiu su vos pastebimais taninais ir kuo dygesne rūgštimi.

Champagne Diebolt - Vallois Brut Rose

Salomon Brut Nature Rose 2016

Lėtai kepta papilvė – pikantišku, svariu raudonuoju.

Ridge Zinfandel Geyserville 2015

Salomon Estate Fleurieu Peninsula Syrah Viognier Australia 2014

 

Šonkauliukai – ąžuole brandintu baltuoju, nerūgščiu, netaninišku raudonuoju.  

De Martino Chardonnay Legado Reserva 2017

Masciarelli Marina Cvetic Riserva Trebbiano d'Abruzzo DOC 2015

M. Chapoutier Chante Alouette Blanc Biody Hermitage AOC 2015

 Chateau de Saint Cosme Cotes du Rhone AOP 2017 1,5 l

Brigaldara Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2013

Šonkauliukai su barbekiu padažu – nokiu, salstelinčiu, alkoholišku raudonuoju.

Kanonkop Kadette Cape Blend Stellenbosch 2012

Planeta Syrah Rosso Sicilia DOC 2008 1,5 l

Domaine La Roquete Piedlong Rouge Chateauneuf-Du-Pape AOC 2013

 

P. s. Pagal kinus, kiaulės metai prasidės 2019 m. vasario 4 d. Todėl išsisaugokite nuorodą į šį tekstą – progų prisiminti kiaulieną bus.

 

Vartokite atsakingai

 

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika