• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Kiek laikyti vyną

Pernai Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio proga siūlėme paragauti gerai išsilaikiusios 1918 metais pagamintos madeiros. Todėl galėjo susidaryti įspūdis, kad vynas yra amžinas ir laikui bėgant tik gerėja. Deja, taip nėra: 90 proc. pasaulyje padaromo vyno reiktų išgerti per metus dvejus nuo pagaminimo. O vyno, kuris laikomas butelyje gerėja, sąrašas nėra labai ilgas.

Perspėjame, kad sąrašas apačioje yra bendro pobūdžio. Jis skirtas suprasti, kokio stiliaus, kaip pagaminti ir kokio kokybės lygio vynai tinka brandinimui. Jame nėra atsižvelgta ir į konkrečių vyndarių ypatumus.

 

Baltieji vynai, kurie brandinami butelyje gerėja:

 

Vynas

Kiek metų gerėja nuo derliaus datos

Burgundijos „Grand Cru“

 

6–12

Burgundijos „Premier Cru“

3–5

Gravo „Grand Cru“

4–10

Vokietijos „Riesling Grosse Gewachst“

5–10

Austrijos „Riesling Smaragd“

5–10

Austrijos „Gruner Veltliner Smaragd“

3–9

Ąžuolo statinėse brandinti „Chardonnay“ iš Europos šalių

4–10

Condrieu

3–8

Ąžuolo statinėse brandinti Naujojo Pasaulio „Chardonnay“

3–7

 

 

 

Raudonieji vynai, kurie brandinami butelyje gerėja:

 

Vynas

Kiek metų gerėja nuo derliaus datos

Bordo „Grand Cru Classe“, „Pomerol“

10–25

Bordo „Cru Bourgeois“

5–10

Burgundijos „Grand Cru“

6–20

Burgundijos „Premier Cru“

5–10

„Barolo“

6–15

„Barolo Riserva“

8–20

„Bolgheri“

7–15

„Amarone della Valpolicella“

5–15

„Brunello di Montalcino“

6–12

Brangus Čilės, Argentinos, Australijos raudonasis

4–15

Ispanijos „Reserva“

2–5

Ispanijos „Gran Reserva“

2–7

Austrijos Burgenlando geriausias vyndario vynas

5–12

Brangus portugališkas Doro raudonasis

6–15

Kultiniai Kalifornijos ‘Cabernet Sauvignon’ ir ‘Merlot’ mišiniai

5–15

 

 

 

 

Saldūs ir pastiprinti vynai, kurie laikomi butelyje gerėja:

 

 

Vynas

Kiek metų gerėja nuo derliaus datos

Vintažinis portas

15–30

Soterno saldusis

10–30

Vokiškas, austriškas TBA

5–35

„Eiswein“

5–30

Tokajus „Aszu“ (5, 6 Puttonyos)

5–30

 

 

Daugiau informacijos kreipkitės info@vynoklubas.lt.

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika