• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Kokį vyną rinktis prie Velykų patiekalų

Artėjant vienai svarbiausių metų švenčių – Velykoms, daugelis galvoja ne tik, ką paruošti šventiniams pietums bei vakarienei, tačiau ir kokius gėrimus patiekti jų metu.

Siekdami Jums sutaupyti laiko bei padėti išspręsti šį galvosūkį „Vyno klubo“ ekspertai pataria bei rekomenduoja, ką rinktis prie pavasariu dvelkiančiu Velykų patiekalų.Vaizdo rezultatas pagal užklausą „eggs benedict“

Margučiai, įdaryti kiaušiniai, Benedikto kiaušiniai

Kuklus kiaušinis Velykų metu iškeliamas ant pjedestalo ir jam skiriamas ypatingas dėmesys, tačiau derinti su juo (ypač minkštai išvirtu ar keptu) vyną neretai yra sudėtinga, nes padengęs burną trynys vyną paverčia grubesniu, sukuria agresyvesnės rūgšties įspūdį. Visgi vieno tipo vynai čia itin gerai tinka: tai – šampanas ar kitas sausas tradiciniu metodu darytas putojantis vynas: kava, kremanas. Burbuliukai bei minkšta puta puikiai nuplauna burną, o gaivi rūgštis pagyvina skonį.

 

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „saltiena“

Šalti užkandžiai, virtas kiaulienos kumpis, kiaulienos liežuvis, šaltiena


Virtas kiaulienos kumpis, kiaulienos liežuvis bei šaltiena per Velykas dažniausiai valgomi pagardinus krienais ar majonezu, tad rinkitės gaivaus sauso skonio rausvąjį vyną iš Provanso, ar ryškesnį, bet rūgšties nestokojantį baltąjį, kurie nuplaus riebumo pojūtį bei sugebės sukurti atvarą krienams. 'Riesling' vynuogių vynas - puikiai derės prie tipiškų Velykų užkandžių.

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „goose baked“

Keptas kalakutas ar kepta antis


Šių paukščių mėsa yra ganėtinai ryškaus skonio, o jų patiekalai dažnai yra gardinami uogų padažais ar džiovintais vaisiais. Saldžiai braškėmis, avietėmis bei vyšniomis kvepiantys, gaivios rūgšties, tačiau mažai taninų turintis raudonasis Burgundijos ‘Pinot Noir’ vynas – klasikinis pasirinkimas. Šiaurės Ispanijoje, Galicijos regione, sirpstančių 'Mencia' vynuogių vynas taip pat gerai derės prie šventinio paukštienos kepsnio.

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „cod green salad“

Kepta žuvis su žaliomis salotomis


Pavasario švenčių stalui dažnai norisi lengvesnio pagrindinio patiekalo, tad pietų žvaigžde dažnai tampa kepta balta žuvis su gaiviomis pirmų žalumynų salotomis. Prie gaivių patiekalų su lengvais rūgščiais padažais siūlome gaivaus skonio baltąjį vyną iš Luaros slėnyje "Sancerre" bei "Pouilly-Fume" apeliacijose sirpstančių 'Sauvognon Blanc' vynuogių. Jei žuvis pagardinama sodraus skonio baltuoju padažu, gerai derės nokesnio stiliaus 'Chardonnay' iš Čilės arba JAV.

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „baked lamb rack“

Ėriena


Kitose šalyse tradiciškai populiari kepta ėriena vis dažniau atranda vietą ir ant lietuviško Velykų stalo. Jos mėsa kvapni, rieboka, tad rinkitės rūgšties nestokojantį raudonąjį vyną. Prie ėrienos nugarinės kepsnio gerai dera ąžuolinėse statinėse brandintas Rioja regiono raudonasis vynas iš Ispanijos. Taip pat galima derinti su brandesniu Bordo regiono raudonuoju vynu.

 

 

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Varškės sūris su džiovintais vaisiais“

Varškės sūris su džiovintais vaisiais


Varškės sūris, gardintas aguonomis ar džiovintais vaisiais – senovinis ir tradicinis lietuvių desertas. Prie jo puikiai tik saldūs baltieji vynai iš Austrijos ir Vokietijos - Auslese bei Beerenauslese sirpumo. 

 
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika