Saldžiausias vynas Lietuvoje turi 568 g/l likutinio cukraus.
Covid-19 pandemijos metu išpopuliarėjo kokteiliai. Įdomu, kad didžioji jų dalis gana saldūs. Sirupas, cukrus, likeriai, vermutas – visos kokteilių sudėtinės dalys saldžios dėl pridėtinio cukraus.
O štai saldžiojo vyno saldumas – natūralių vytimo, džiūvimo, šaldymo procesų pasekmė arba jis tiesiog nespėjo ar nesugebėjo pavirsti alkoholiu. Todėl kokteilių mėgėjams verta pasidairyti po saldaus vyno lentynas.
Vien mūsų parduotuvėje yra per 50 saldaus vyno rūšių iš 10 šalių ir 20 regionų. Tačiau pradžiai norėtume atkreipti dėmesį į bene saldžiausią vyną Lietuvoje – vengrišką tokajų „Chateau Dereszla Eszencia 2000”. Tai kekerinių vynuogių sirupas, kurjame per keletą metų šiaip taip atsirado keli laipsniai alkoholio ir liko 568 g/l cukraus koncentracija.
Šiemet šio vyno „jaunesnysis brolis“ „Chateau Dereszla Tokaji Aszu 6 Puttonyos 2009” buvo išrinktas geriausiu saldžiuoju vynu Lietuvoje.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros