• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Geriausias 2017 m. šampanas Lietuvoje

 

2017 m. Lietuvos vyno čempionate šampano kategorijoje 2006 m. „Pol Roger“ šampanas  apdovanotas aukščiausiu apdovanojimu – „Grand Prix“.

 

 

 

Vintažiniai, tik vienų metų derliaus, šampanai yra gaminami tik iš geriausių, pilnai sunokusių ir pakankamai rūgšties sukaupusių vynuogių. Vieni iš tokių buvo 2006 metai, kurie Pol Roger šampaną pavertė išskirtiniu. Taigi trumpai apie metus, kurie bus ilgai neužmiršti.Šampanės regione pavasario orai buvo gan ramūs, be šalnų ar krušų pavojaus. Kiek didesnį iškritusių kritulių kiekį, greitai išgarino, aukštesnės temperatūros nei įprastai, vasaros kaitra. Tačiau, rugpjūčio mėnesį atslinkę tiršti debesys nepagailėjo kritulių, kurie nesibaigė net 3 savaites. Vynuogių sirpimo kulminacijoje, rugsėjo ir spalio mėnesiais, Šampanėje įsivyravo ramūs ir šilti orai.

 

Tradicinis Pol Roger šampano namų 'cuvee' gaminamas iš 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių, kurių derlius renkamas iš 20 Grand ir Premier Cru klasės vynuogynų, esančių Montagne de Reims ir Côte des Blancs rajonuose. 

Pagal tradicinį putojančio vyno gamybos metodą, prisirpusių vynuogių sultys yra spaudžiamos kaip galima švelniau ir greičiau, iš karto po derliaus nuėmimo. Pirminė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojant temperatūrą viso proceso metu. Skirtinguose kaimeliuose auginamų 'Pinot Noir' ir 'Chardonnay' vynuogių sultys fermentuojamos atskirai. Melolaktinis virsmas vyne įvyksta pilnai. Antrinė vyno fermentacija vyksta butelyje. Būtent šio vintažinio šampano brandinimas su mielėmis truko 9 metus. 

Dozažas - 7 g/l.

 

 

 

Tamsaus aukso atspalvio šampanas yra labai kompleksiško aromato. Kvapų paletėje galima uosti prinokusių obuolių, žaliosios citrinos, cukruotų greipfrutų, džiovintų abrikosų ir šviežio medaus aromatus. Burnoje juntama kreminės tekstūros puta ir vaisiškas skonis persipina su lengva sviestinių kepinių nata. Šampanas yra gaivus, pilno kūno bei kompleksiškas.  

Prekę galite įsigyti  → Pol Roger 2006

 

 

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika