Nesvarbu pareigybės, statusas ar socialinė padėtis – visi valgome. Ypatingai šiais laikais spalvota maisto vartojimo paletė - nuo užkietėjusių mėsėdžių iki žaliavalgių. Nuo senų laikų žmonės smalsaudavo kuo maitinasi kaimynai, iškilūs žmonės, didikai, karaliai... Mūsų atveju, dirbant su dideliais žmonėmis: garsių vyninių savininkais, vadovais, gėrimų gamintojais bei jų vertintojais, žingeidu kuo jie mėgaujasi, kuo save pamalonina. Gaiviu receptu sutiko pasidalinti vienos iš geriausių pasaulyje vyninių „Gaja“ savininko Angelo Gaja žmona Lucia. Vyninė įsikūrusi Italijoje, Pjemonto regione ant vaizdingos Barbaresco miestelio kalvos.
Kol kartu su Lucia ruošime persikus puotai, dedame į šaldytuvą: mamai - pusiau saldžią ispanišką putojančią kãvą (Cava), sesei – saldų vyną iš Austrijos, užaugusį šalia Neusiedl ežero, brolis reikalauja baltojo porto taurės, teta didelė Vengriškų vynų fanė, jai dedu - Tokaji Aszu 3 puttonyos, na o aš liksiu ištikima savo mylimai Italijai ir pasimėgausiu taure saldaus vyno (passito) iš Sicilijos.
Lucia Gaja persikų receptas:
Imame nepernokusius, vidutinio dydžio, ne gausiai sultingus vaisius. Puode užverdame vandenį, dedame po porą persikų ir paverdame juos 1 min.
Išimtus vaisius dedame ant lėkštės ir atsargiai nulupame odelę, tai darome rankomis, stengdamiesi kuo mažiau liesti minkštimą.
Taip paruoštus persikus apvoliojame baltame cukruje.
Nuo ekologiškai užaugintų citrinų nulupame žievelę( padarome juosteles).
Imame keletą cukraus kubelių, jais stipriai triname žievelę, kad cukrus prisigertų citrinų esencijos.
Į dubenį, tarp sudėtų persikų dedame cukraus kubelius, uždengiame indą ir statome į šaldytuvą ne mažiau nei 2 valandoms. Keletą kartų susidariusiomis dubenyje sultimis apšlakstome persikus. Patiekiame su šypsena ir persikų lapais. Puotą garantuoja Lucia Gaja ir Daiva Mumgaudienė.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros