• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Gaivus persikų receptas iš Pjemonto

Nesvarbu  pareigybės, statusas ar socialinė padėtis – visi valgome. Ypatingai šiais laikais spalvota maisto vartojimo paletė - nuo užkietėjusių mėsėdžių iki žaliavalgių. Nuo senų laikų  žmonės smalsaudavo kuo maitinasi kaimynai, iškilūs žmonės, didikai, karaliai... Mūsų atveju, dirbant su dideliais žmonėmis: garsių vyninių savininkais, vadovais, gėrimų gamintojais bei jų vertintojais, žingeidu kuo jie mėgaujasi, kuo save pamalonina. Gaiviu receptu sutiko pasidalinti vienos iš geriausių pasaulyje vyninių  „Gaja“ savininko Angelo Gaja  žmona Lucia. Vyninė įsikūrusi Italijoje, Pjemonto regione ant vaizdingos Barbaresco miestelio kalvos.

Kol kartu su Lucia ruošime persikus puotai, dedame į šaldytuvą: mamai - pusiau saldžią ispanišką putojančią kãvą (Cava), sesei – saldų vyną iš Austrijos, užaugusį šalia Neusiedl ežero, brolis reikalauja baltojo porto taurės, teta didelė Vengriškų vynų fanė, jai dedu - Tokaji Aszu 3 puttonyos, na o aš liksiu ištikima savo mylimai Italijai ir pasimėgausiu taure saldaus vyno (passito) iš Sicilijos.

Lucia Gaja persikų receptas:

Imame nepernokusius, vidutinio dydžio, ne gausiai sultingus vaisius. Puode užverdame vandenį, dedame po porą persikų ir paverdame juos 1 min.

 Išimtus vaisius dedame ant lėkštės ir atsargiai nulupame odelę, tai darome rankomis, stengdamiesi kuo mažiau liesti minkštimą.

Taip paruoštus persikus apvoliojame baltame cukruje.

 

Nuo ekologiškai užaugintų citrinų nulupame žievelę( padarome juosteles).

 

Imame keletą cukraus kubelių, jais stipriai triname žievelę, kad cukrus prisigertų citrinų esencijos.

Į dubenį, tarp sudėtų persikų dedame cukraus kubelius, uždengiame indą ir statome į šaldytuvą ne mažiau nei 2 valandoms. Keletą kartų susidariusiomis dubenyje sultimis  apšlakstome persikus. Patiekiame su šypsena ir persikų lapais. Puotą garantuoja Lucia Gaja ir Daiva Mumgaudienė.

i

Chateau Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013 0,25L

Šalis:
22.00 €
i

Planeta Passito Di Noto DOC 2018

Šalis:
38.00 €
97
i

Kracher Cuvee Beerenauslese Burgenland 2017 0,375L

Šalis:
31.00 €
96
i

Chateau de Fargues Sauternes AOC 2009

Šalis:
200.00 €
+ ‒
i

Château Grand Dousprat Sainte Croix du Mont AOC 2018

Šalis:
12.00 €
+ ‒
i

Andre Bonhomme Noblesse du Temps Vire Clesse AOP 2011...

Šalis:
74.00 €
+ ‒
i

Castello di Volpaia Vin Santo del Chianti Classico DOC...

Šalis:
48.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika