• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Vilniuje lankysis Pjemonto vyndarių desantas 

Dvi dienos, kupinos Pjemonto!

 

Italiją visame pasaulyje garsinančius „Barolo“, „Barabersco“, „Barbera“ ir „Brachetto“ vynus iš Pjemonto regiono atvyksta pristatyti keturių vyninių atstovai. Kovo 2-3 dienomis „Vyno klube“ Vilniuje italų vyninių Elvio Cogno, Mauro Molino, Produttori del Barbaresco, Ca‘ de Mandorli atstovai patys pilstys vyną ir dalinsis įspūdžiais.

„Pjemonto ir Toskanos regionai daro daugiausiai gero vyno Italijoje. Tačiau vaisiškais, svariais Pietų Italijos vynais susižavėję lietuviai dažniausiai net neįsivaizduoja, koks energijos ir elegancijos užtaisas slypi Italijos Šiaurėje. Trylika metų savo portfelį formuojame rinkai pristatydami žymiausius pasaulio vynus. Nesiruošiame keisti strategijos ir ateityje“, – sako „Vyno klubo“ direktorė Rasa Starkus.

Piečiau Milano plytintis Pjemontas labiausiai žinomas iš „Nebbiolo“ vynuogių daromu vynu. „Barolo“ charakteris labiau vyriškas dėl galingesnės struktūros, o „Barbaresco“ – elegantiškesnis, moteriškesnis. „XX a. pabaigoje šiame regione padarytu vynu legendinis Angelo Gaja Italiją prilygino šimtmečius kokybe lyderiavusiai Prancūzijai. Šiandien „Barolo“ sparčiai juda link burgundiškos vyno klasifikacijos schemos: regiono kaimeliai jau turi savo unikalų vyno stilių, vyndariai daro vis daugiau vieno vynuogyno vyno, kas ilgainiui ves prie Grand Cru klasifikacijos atsiradimo“, – paaiškino „Institute of Masters of Wine“ studijuojantis ir edukacinius vyno kultūros projektus kuruojantis Arūnas Starkus.

Pjemontas garsus ne tik kvapniaisais, ilgaamžiais ir gaiviais „Nebbiolo“. Bus pristatytas ir „Barbera“ vynas iš daugiausiai ambicijų rodančio Nizza kaimelio, „Nascetta“ – baltoji vynuogė, į kurią Pjemonto vyndariai deda daug vilčių dėl jos ypatingo aromato ir elegancijos dermės. Pažįstami ir lietuvių mėgstami „Moscato“ ir „Brachetto“ – skaniausi saldūs putojantys pasaulio vynai – taip pat šio festivalio kortoje.

  

Pjemonto degustacinė vakarienė, kovo 2 d.

Pjemonto seminaras profesionalams, kovo 2 d.

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika