• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Receptas: ėriena, kepta šiene su levandomis

Jei snieguota žiema tęsiasi ir norisi mėsos, o po Kūčių namuose liko šieno bei iš Provanso atsivežtų levandų, kurias nežinote, kaip panaudoti, šis receptas kaip tik jums. Jis sujungs žiemą ir vasarą, moteriškąjį ir vyriškąjį pradą bei suteiks progą atsikimšti gero raudonojo vyno butelį. 

 

Sudėtinės dalys:

 

2 avienos / ėrienos gabalai po 8 šonkauliukus

Druska, pipirai

Aliejus

Jauno česnako galvutė arba kelios didesnės skiltelės, supjaustytos plonomis riekelėmis

Puokštelė levandų

Pora kuokštų vandenyje pamirkyto ir išdžiovinto šieno

Autoriai:  Malcolmas Gluckas ir Markas Hixas.

  

Kepimas

 

Įkaitinę keptuvėje aliejų iki dūmijimo, apkepinkite druska ir pipirais apibarstytą avieną. Peiliu pradurkite kiekvieno avienos gabalo odoje po dešimt centimetro gylio skylučių ir į jas įkiškite po riekelę česnako ir šakelę levandos.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Į kepimo formą sudėkite abu avienos gabalus, apkamšykite šienu, uždenkite folija ir kepkite 20 min. Nuimkite foliją, kepkite dar 15 min. 190 °C temperatūroje (bus „su krauju“).

Po kepimo palaukite 15 min., tada išimkite šieną ir pjaustykite, patiekite į stalą. Jei ilgiau paliksite šiene, iškeps iki „vidutinio“.

Patiekite su pakepintomis bulvytėmis.

Šieną sušerkite stirnoms.

 

Vynas

Prie kepsnio reiks vaisiško, kvapnaus, ne perdėm taniniško, tačiau kartu klasikinio, taurinto ąžuolo statinaitėse vyno.

Vadovėlinis pasirinkimas – „Pinot Noir“. Jis gali būti iš Burgundijos (sąrašas čia), Naujosios Zelandijos (čia), Vokietijos (čia), Australijos (čia), Austrijos (čia), Čilės (čia). Jei jau minime Austriją, paragaugite su vietinėmis  Zweigelt.

Gerai tiks ir su vaisiška rona, padaryta daugiausia iš ‘Grenache‘. Rekomenduojame pasidomėti Žigondaso (Gigondas) gamintojo „Saint Cosme“ asortimentu.

Italijos vyno mėgėjams patiks su barbaresku, gera barbera.

 

Skanaus!

Arūnas Starkus

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika