• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Šakšuka, arba izraelietiška kiaušinienė pomidorų patale, – sparčiai Lietuvoje populiarėjantis patiekalas. Manoma, kad šakšuka pradėta gaminti dar Osmanų imperijoje, o žydų kilmės žmonėms pradėjus migruoti iš Šiaurės Afrikos, šis patiekalas labiausiai prigijo Izraelyje. Tai puikus baltymų šaltinis, todėl puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei!

Šis patiekalas turi daug variacijų, šiandien dalinamės „Vyno klubo“ darbuotojos Gabrielės mėgstamiausia šakšuka, pagardinta fetos sūriu!

 

Receptas (2 asmenims)

4 kiaušiniai

Skardinė konservuotų smulkintų pomidorų be odelių (400 g)

Pusė arbatinio šaukštelio malto kumino (galima ir daugiau)

1 aitrioji paprika (mėgstantiems aštriau dėti su sėklytėmis)

1 saldžioji paprika

2 didesnės česnako skiltelės

1 svogūnas

150 g avių ir ožkų fetos sūrio

Ryšulėlis šviežių kalendrų ar kitų mėgstamų žolelių

Druskos, pipirų

Šlakelis aliejaus

 

Nuotrauka iš feelgoodfoodie.net

Keptuvėje (geriausia naudoti keptuvę, tinkančią pašauti į orkaitę) įkaitinkite aliejų, pakepinkite supjaustytą svogūną, kol pradės gražiai gelsti, sudėkite šiaudeliais pjaustytą saldžiąją ir aitriąją paprikas. Kepinkite keletą minučių, kol pradės minkštėti. Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol po namus pasklis nuostabus aromatas. Sudėkite konservuotus pomidorus ir prieskonius. Sumažinkite kaitrą ir leiskite daržovėms pasitroškinti bent 10 min. arba kol išgaruos skysčio perteklius.

Kai daržovės bus minkštos, o skystis išgaravęs, padarykite masėje tiek duobučių, kiek naudosite kiaušinių.  Atsargiai įmuškite kiaušinius į duobeles. Rankomis užtrupinkite fetos sūrį.

Dabar keptuvę galite pašauti į įkaitintą orkaitę arba palikti ant ugnies tvirtai uždengtą dangčiu (tik jokiu būdu nekilnokite dangčio!). Kepkite tiek, kad kiaušinio trynys liktų minkštas (~10 min.).

Pagardinkite šviežiomis žolelėmis.

 

Skaniausia valgyti dviese, tiesiai iš keptuvės, užkandant šviežia pitos, čiabatos duonele arba prancūziško batono riekele su česnakiniu sviestu. 

 

Prie šio patiekalo derės ąžuole nebrandintas gaivios rūgšties baltasis - 'Sauvignon Blanc', 'Muscadet' vynai vieni iš galimų pasirinkimų. Šiek tiek putojantis vaisiškas lengvo skonio austriškas PetNat sukurs šventiškų pusryčių nuotaiką, o norintiems nealkoholinės alternatyvos - putojančių Riesling sulčių arbata gali būti idealiu pasirinkimu. Ieškantiems egzotikos - siūlome pabandyti batąjį iš Libano. 

i

Van Nahmen Juicy Sparkling Tea putojanti sulčių arbata...

Šalis:
14.00 €
+ ‒
i

Meinklang Prosa Rose 2021

Šalis:
17.00 €
+ ‒
i

Domaine de la Ragotière Cuvée Prestige Sauvignon Blanc...

Šalis:
15.00 €
+ ‒
i

Massaya Blanc Lebanon Beqaa Valley 2020

Šalis:
28.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika