PETRAS JARAŠŪNAS
Orams vis labiau šylant vis dažniau ant stalo statomos taurės su rožiniu vynu.
Rožinis vynas puikiai tinka įvairioms progoms. Dėl savo lengvo ir gaivaus skonio jis tinka ragauti šiltu oru terasose ar iškylose lauke. Rožinis vynas gali būti įvairių stilių: nesvarbu, ar mėgstate gaivų citrusišką skonį, ar gėlišką bei vaisišką – kiekvienas ras sau tinkantį stilių.
Štai kodėl rožinis vynas gerai dera prie įvairaus maisto.
Gaivumas. Rožiniai vynai dažnai pasižymi ryškiu, tačiau subalansuotu rūgštingumu, kuris gali derėti su įvairiais maisto produktais. Rūgštingumas padeda išvalyti gomurį, išsklaido sodrų ir riebų skonį ir suteikia gaivaus kontrasto. Dėl to rožinis vynas puikiai tinka prie labai plataus patiekalų spektro – nuo šviežių salotų ir jūros gėrybių iki ant grotelių keptos mėsos ir aromatingų prieskonių.
Skonio įvairovė. Rožiniai vynai pasižymi plačiu skonio spektru. Nuo raudonųjų uogų, tokių kaip braškės ir avietės, iki citrusinių vaisių ir net gėlių tonų – dėl rožinio vyno skonio įvairovės jis gali papildyti labai skirtingus patiekalus. Nesvarbu, ar mėgaujatės lengvais ir subtiliais skoniais, ar drąsesniais ir tvirtesniais patiekalais, rožinis vynas gali pagerinti įspūdžius.
10 patiekalų, derančių su rožiniu vynu
Originaliai receptas buvo publikuotas: www.sezoninevirtuve.lt
Gaivūs daržoviški ir sūrūs umami skoniai salotose puikiai derės su vaisišku ir gaiviu rožiniu vynu, o visas komplektas - tobulas pasisedėjimui lauke, su draugais ar šeima.
Keptai žuviai:
Salotoms:
Padažui:
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros