Laikas vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams!
Benedikto kiaušiniai, kišas, o gal prancūziškas skrebutis dažniau derinami su kokteiliu mimoza, o ne taure vyno, tačiau Wineenthusiast.com pateikia keletą idėjų, parodančių, kad vynas ir patiekalai iš kiaušinių – puikus savaitgalio derinys.
Benedikto kiaušinis
Tikra vėlyvųjų pusryčių klasika – be lukšto išvirti kiaušiniai apliejami olandišku padažu, pagamintu iš sviesto, kiaušinių trynių ir citrinos sulčių. Šis padažas prašosi baltojo Burgundiško vyno ir šį pasirinkimą sustiprina tai, kad šiandien Benedikto kiaušinis patiekiamas ne tik su kumpiu, bet ir rūkyta lašiša, krabų mėsa ar daržovėmis. Galite rinktis ir bet kurį kitą „Chardonnay“, Pietų Afrikos „Chenin Blac“ arba Rose vyną.
Lotaringijos kišas
Sotus prancūziškas pyragas – Lotaringijos kišas – savyje derina kiaušinių, grietinėlės ir rūkytos šoninės skonius, o vis dažniau į receptą įtraukiamas ir sūris. Dar viena pusryčių klasika tapęs patiekalas atsirado Lotaringijos regione, todėl jį siūloma derinti su šalia esančiame Elzaso regione, na arba Vokietijoje Pfalce gaminamu sodriu „Riesling“ vynu.
Prancūziškas skrebutis
Pavykęs prancūziškas skrebutis – tvirtas, tačiau minkštas ir purus. Šį patiekalą galima vadinti pavykusiu tuomet, kai jis ne glebus ir pernelyg saldus, o pikantiškas, saldumo įgyjantis apliejus klevų sirupu ar pridėjus vaisių. Subalansuoti prancūziško skrebučio saldumą ir pasimėgauti patiekalu taip pat padės vokiškas pusiau sausas rieslingas iš Mozelio arba analogiško balanso „Pacherenc Vic Bilh Sec“ iš Prancūzijos pietvakarių.
Kepti karšti sumuštiniai
Sumuštinis su keptu kumpiu, sūriu ir kiaušiniu – vėlyvųjų pusryčių favoritas nesibaidantiems itin sočių patiekalų. Kas galėtų dar labiau pagerinti šį patiekalą? Šalia rekomenduojama taurė Lambrusco, kurio švelnūs burbuliukai ir vaisiškumas savitai papildys kiekvieną iš karšto sumuštinio elementų arba išbandykite putojančią barberą iš Pjemonto.
Daugiau idėjų pateikia Wine Enthusiast, jas rasite ČIA.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros