• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Vynas ir maistas: koks vynas dera prie vėlyvųjų pusryčių patiekalų

Laikas vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams!

Benedikto kiaušiniai, kišas, o gal prancūziškas skrebutis dažniau derinami su kokteiliu mimoza, o ne taure vyno, tačiau Wineenthusiast.com pateikia keletą idėjų, parodančių, kad vynas ir patiekalai iš kiaušinių – puikus savaitgalio derinys.

Benedikto kiaušinis

Tikra vėlyvųjų pusryčių klasika –  be lukšto išvirti kiaušiniai apliejami olandišku padažu, pagamintu iš sviesto, kiaušinių trynių ir citrinos sulčių.  Šis padažas prašosi baltojo Burgundiško vyno ir šį pasirinkimą sustiprina tai, kad šiandien Benedikto kiaušinis  patiekiamas ne tik su kumpiu, bet ir rūkyta lašiša, krabų mėsa ar daržovėmis. Galite rinktis ir bet kurį kitą „Chardonnay“, Pietų Afrikos „Chenin Blac“ arba Rose vyną.

Lotaringijos kišas

Sotus prancūziškas pyragas – Lotaringijos kišas – savyje derina kiaušinių, grietinėlės ir rūkytos šoninės skonius, o vis dažniau į receptą įtraukiamas ir sūris. Dar viena pusryčių klasika tapęs patiekalas atsirado Lotaringijos regione, todėl jį siūloma derinti su šalia esančiame Elzaso regione, na arba Vokietijoje Pfalce gaminamu sodriu „Riesling“ vynu.

Prancūziškas skrebutis

Pavykęs prancūziškas skrebutis – tvirtas, tačiau minkštas ir purus. Šį patiekalą galima vadinti pavykusiu tuomet, kai jis ne glebus ir pernelyg saldus, o pikantiškas, saldumo įgyjantis apliejus klevų sirupu ar pridėjus vaisių. Subalansuoti prancūziško skrebučio saldumą  ir pasimėgauti patiekalu taip pat padės vokiškas pusiau sausas rieslingas iš Mozelio arba analogiško balanso „Pacherenc Vic Bilh Sec“ iš Prancūzijos pietvakarių.

Kepti karšti sumuštiniai

Sumuštinis su keptu kumpiu, sūriu ir kiaušiniu – vėlyvųjų pusryčių favoritas nesibaidantiems itin sočių patiekalų. Kas galėtų dar labiau pagerinti šį patiekalą? Šalia rekomenduojama taurė Lambrusco, kurio švelnūs burbuliukai ir vaisiškumas savitai papildys kiekvieną iš karšto sumuštinio elementų arba išbandykite putojančią barberą iš Pjemonto.

Daugiau idėjų pateikia Wine Enthusiast, jas rasite ČIA. 

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika