• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Vynas prie žąsienos

Žąsies mėsa tamsi, kaip ir antiena, tik ne tokia kvapni, taigi valgoma ir ruošiama su visokiais pagardais ir padažais. Prie jų reikėtų ir derinti vyną. Kulinarinio paveldo specialistas A. Vincentas Sakas su obuoliais keptą ir su portveino padažu patiekiamą žąsieną siūlo valgyti „iš porcelianinių lėkščių su sidabruotais įrankiais ir būtinai užgerti tikru Portugalijos portveinu“. Puikus bajoriškas derinys, kuriame dominuoja kepti obuoliai, saldžiarūgštis padažas ir saldus pastiprintas vynas, o žąsienai tenka pelenės vaidmuo. Jei turite su stipresniu gėrimu padarytą padažą, vynas negali būti silpnas, antraip padažas jį užgoš, kaip romas tortuose užgožia kilnesnio, bet subtilesnio skonio saldųjį vyną. Todėl nuosaikesni ragautojai vietoj portveino padažo gali rinktis paprastą bruknių uogienę su obuoliais arba kriaušėmis. Su tokiu deriniu puikiai tinka saldokas Elzaso „Pinot Gris“. Vyne tada sustiprėja dūmo nata, atsirado razinų, džiovintų kriaušių aromatų, kurie susipina su laukiniais žąsienos aromatais. Bruknės ir gaivus, salsvas vynas sudaro tobulą derinį.

Tačiau klasikinis žąsies „draugas“ yra raudonasis vynas: vidutinių ar kiek mažesnių taninų, gana gaivus, ne per brandus. 

 

Su obuoliais kepta žąsis portveino padaže.  Pastiprintas saldus vynas, geriausia tas pats, kuris naudotas padažui gaminti. Jei portas, tai ruby, o  ne tawny.

Angliškai paruošta žąsis (kimšta svogūnais, šalavijais, patiekama su obuolių padažu). Vidutinių taninų, gaivus, šiurkštokas ir vaisiškas raudonasis.

Kepta žąsis su kaštainiais.  Vidutinių taninų, vidutinio amžiaus raudonasis  vynas.

Kepta žąsis su apelsinais ir madera. „Gewurztraminer“, idealu, jei keletą metų spėjęs pabręsti.

 

i

Niepoort LBV Douro DO 2017

Šalis:
26.00 €
+ ‒
i

Frontonio Supersónico Valdejalón IGP 2019

Šalis:
33.00 €
i

Michel Gros Fontaine St Martin Rouge Hautes Cotes de Nuits...

Šalis:
44.00 €
i

Nicolas Rossignol Volnay AOC 2018

Šalis:
74.00 €
+ ‒
94
i

Castello di Ama Chianti Classico DOCG 2019

Šalis:
42.00 €
89
i

Chateau De La Riviere Fronsac AOC 2014

Šalis:
39.00 €
92
i

Château Trotte Vieille Saint Emilion Grand Cru AOC 2013

Šalis:
89.00 €
+ ‒
89
i

Bott - Geyl Gewürztraminer Sonnenglanz Grand Cru Alsace...

Šalis:
50.00 €
93
i

Ramos Pinto Porto Quinta Bom Retiro 20 Years (wooden box)

Šalis:
85.00 €
i

Rudi Ruttger Spatburgunder vom Kalkboden Trocken Pfalz...

Šalis:
13.00 €
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika