Vynas pagamintas iš Saperavi Budešuri vynuogių, kurios yra Saperavi klonas. Budešuri reiškia ”elegantiškas, grakštus“. Kekės yra taisyklingo kūgio formos, o vynuogės ovalios. Subręsta 2 savaitėm anksčiau nei Saperavi. Sulčių spalva tamsesnė, turi daugiau antocianinų. Saperavi Budeshuri vynas įprastai yra „apvalesnis“, švelnesnis gomuriui, subtilesnis, bet ne mažiau kompleksiškas.
Mažas derlingumas – 3,5 – 4,2 t iš hektaro. Vynuogės iš Vazisubani apeliacijos.
Vazisubani apeliacija išsiskiria ypač aukštos kokybės raudonaisiais vynais dėka vyraujančio “terroir” -po humusingu viršutiniu sluoksniu guli sąnašiniai kalkakmenio, baltojo molio, juodojo skalūno klodai. Klimatas kontinentinis, santykinai šiltas. Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje. Giorgi Solomnišvili priklausantis vynuogynas yra 25 metų amžiaus, 450 mvjl aukštyje.
1984 – Džordžo Orvelo romano vardu pavadintas vynas, nes Giorgi Solomnišvili domisi utopistine literatūra ir šis kūrinys jam paliko gilų įspūdį.
Vynas pasižymi vyšnių, gervuogių, slyvų bei juodųjų pipirų aromatais. Vynas pilno kūno, apvalių taninų, ilgo poskonio.
Rekomenduojama tiekti 14-16°C temperatūros. Puikiai derės prie paukštienos patiekalų, kietųjų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros