Vos tik išspaustos vynuogių sultys 24 val.atvėsinamos iki 8°C temperatūros. Toliau seka lėta vynuogių sulčių fermentacija, 18 °C temp. nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas pilnai įvyksta, kiekvienos vynuogių veislės vyne, atskirai. Sumaišius vynus į vieną, vynas išpilstomi į butelius. Juose prasideda antrinė fermentacija. Po fermentacijos, atlikus remiuažą, vynas šampanas užkemšamas nuolatiniu kamščiu ir brandinamas Pol Roger rūsiuose.
Švelnios rožinės spalvos šampanas kvepia aviečių, raudonųjų serbentų, braškių aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami intensyvūs raudonųjų uogų bei citrusinių vaisių skoniai.
Patiekti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie makaronų sviesto padaže, pagardintų trumais ir krabo mėsa, keptos lašišos kepsnio ar morenginio deserto su šviežiomis uogomis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros