• About us
  • Contacts
  • Delivery
  • Terms & Conditions
Sign In
LTEN
  • Wine
  • Spirits
  • Non-alcoholic alternatives
  • Food
  • Accessories
  • Events
0 vnt. 0.00 €
Lietuvių
Sign In
  • Wine
  • Spirits
  • Non-alcoholic alternatives
  • Food
  • Accessories
  • Events
  • About us
  • Contacts
  • Delivery
  • Terms & Conditions

Elio Altare Barbera d'Alba DOC 2021 (En primeur)


TypeRed wine
Producer Azienda Agricola Elio Altare
CountryItaly
RegionPjemontas
AppellationBarbera d'Alba DOC
Vintage2021
Sweetnesssausas
GrapeBarbera - 100%
Volume0,75
Alcohol vol.15 %
9.0 Standart units of alcohol in one bottle
Back to list
21.00 €
+ ‒

Description

Grapes from La Mora area, from vines 10 to 30 years old. Maceration on the skins for approx. 3 to 4 days in rotary fermenters with temperature control, a short passage in used French barrique for 5 months.

Wine is ruby red, with violet reflections, on the nose aromas of violets and black cherries, that reflect nicely in the mouth. Warm, full-bodied, with high juicy acidity and long, dark red fruited finish.
 
 

Serving recommendation

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie pastos su mėsiškais - pomidorų padažais, picų, riebių sūrių, šaltų mėsos užkandžių. 



About producer

Elio Altare - neeilinė Barolo pasaulio asmenybė. Jis laikomas pagrindiniu modernaus požiūrio į Barolo vyną architektu. Elio daug prisidėjo prie šiandieninės Barolo kokybės, įgyvendindamas skaudžius, bet būtinus pokyčius savo tėvo vyninėje, taip įkvėpdamas ir kitus. Būdamas jaunas, Elio keliavo į Burgundiją, kur išvydo, kad pirmiausia ypatingas dėmesys skiriamas vynuogynams, o vyninėje intervencija minimali. Taip pat aukšti reikalavimai keliami vynuogių kokybei bei statinių naujumui. Iki šiol sklando legendos apie šio vyndario atsidavimą siekiant kokybės aukštumų: Elio miegodavo vyninėje, kad „girdėtų“ savo vyną, ragaudavo dirvą bei stebėdavo kiekvienos dienos orus ir fiksuodavo juos dienoraštyje. Pokyčiai ir kartų kaita niekada nebūna lengvi. Elio sunkiai sutardavo su tėvu Giovanni‘u, kuris laikėsi įsikibęs seno požiūrio. Elio siekė ekologiškumo, ypač po nelaimės 1982-aisiais, kai smarkiai apsinuodijo pesticidais. Deja, tėtis galvojo kitaip, kol jų nesutarimai pasiekė apogėjų – Elio su grandininiu pjūklu supjaustė visas pasenusias vyninės statines! Už tai tėvas išbraukė jį iš paveldėtojų, ir Elio viską turėjo pradėti nuo nulio. Elio laikosi nuomonės, jog esminė modernaus požiūrio sąlyga yra gaminti vyną, kuris tinkamas gerti jaunesnis, kurio nereikia brandinti kelis dešimtmečius, kol jis tampa malonus ragauti. Galingieji senoviniai taniniški vynai kartais niekada nesušvelnėja, ir jų vaisiškos aromato natos neatsiskleidžia, – teigia jis. Tačiau niekas nedrįs teigti, jog Elio Altare‘s vynai yra „skysti“ ar silpno kūno, negalintys bręsti. Rotacinės fermentavimo talpos, daug trumpesnis sąlyčio su odelėmis laikas, naujos prancūziško ąžuolo statinės – šios priemonės, visiškai naujos senajai Barolo gvardijai, leidžia Elio Altare‘ę vadinti moderniojo Barolo architektu. Iš paskos sekė ir kiti gamintojai. Taip pamažu visas regionas pasiskirstė į klasikinius gamintojus ir modernistus. Nors jeigu daugelio jų paklaustum, kuriai stovyklai priklauso, didesnioji dalis modernistų atsakytų, jog tiesiog stengiasi daryti geriausią vyną, kokį tik sugeba. Ir jie tai daro visomis išgalėmis. Sunku pasakyti, kaip šiandien atrodytų prastų derliaus metų vynas iš „Gaja“, Giacomo Conterno ar Bruno Giacosa‘os vyninių, nes šie finansiškai stiprūs milžinai galėjo praleisti vienus kitus prastus metus nedarydami aukščiausios kategorijos vynų apskritai. Tačiau mažesni augintojai, kaip Elio Altare, tokios prabangos sau leisti negalėjo. Puikus vynas, pagamintas kuklaus derliaus metais yra geriausias vyndario talento ir jo atsidavimo kokybei įrodymas. Prasto derliaus metai neretai parodo, kas yra kas, nes puikiausiais vynmečiais visi sugeba padaryti kokybiško vyno. Elio Altare, pelnytai laikomas vienu geriausių Barolo gamintojų, nuėjo nelengvą kelią ir dabar gali po truputį ramiai atiduoti vyninės vairą į dukrų Elenos (studijavo enologiją) bei Silvijos (studijavo ekonomiką) rankas. Silvija šiuo metu vadovauja vyninei, o Elena gyvena Vokietijoje, kur vysto vyno importo verslą. Tačiau ar itališkame šeimos versle kartų kaita vyksta lengvai? Prisiminkime Elio ir jo tėvo kovas. O dukterys tikrai paveldėjo tėvo charakterį: jos kupinos idėjų, kurių naudą parodys tik laikas. O kol kas Elio įgyvendina naujus sumanymus, likusį laiką atiduodamas šeimai bei ekologinei žemdirbystei.All products by this producer
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Recommendations
    • Popular products
    • Privacy policy
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Working hours:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Working hours:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
ALCOHOL CONSUMPTION HAS NEGATIVE EFFECTS. -ANGE ALCOHOLIC BEVERAGES ARE PROHIBITED FROM SELLING, PURCHASING AND TRANSFERRING TO MINORS. © 2016 - 2020 All rights reserved Vyno klubas.                                                                                                                                                               
Sukurta Sonaro
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them at any time. By continuing browsing, You accept our Privacy Policy