Intensyvus, sodrus, švelnių taninų, vaisiškas, su vos salstelėjusiu poskoniu vynas daromas iš daugiau nei 40 metų amžiaus, 'Primitivo' vynmedžių uogų, augančių kalkingame molio dirvožemyje saulėtame Salento pusiasalyje.
Vynuogių fermentacija ir maceracija vykdyta nerūdijančio plieno statinėse reguliuojamoje 20–22 ° C temperatūroje. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas 6 mėn. brandintas ąžuolo statinėse ir 3 mėn. butelyje.
Intensyvios juodųjų vyšnių spalvos vynas kvepia vyšniomis, džiovintomis slyvomis, vanile, imbieru, tabako lapais.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie keptos mėsos patiekalų su grybų padažu, troškintų kepenėlių, makaronų su vištienos širdelių padažu ar brandinto, kietojo sūrio.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros