Vynas daromas iš atskiro Sciaranuova vynuogyno esančio Etnos ugniklanio papėdėje, 510/850mvjl, dirva - smėlinga lava. Vynuogės renkamos rankomis, atšaldomos iki 10 ° C temperatūros. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose 25 °C temperatūroje. Maceracija - 21 dieną. Po minkšto spaudimo vertikaliu presu, vykdyta malolaktinė fermentacija, vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse 12 mėnesių.
Skaidriai raudonas vynas kvepia miško uogomis, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, bičių vašku, smilkalais, prieskoninėmis žolelėmis, pankoliu. Elegantiškas, gyvų taninų, vyriško charakterio, minerališkas.
Brandinimo potencialas 7/10 metų.
Tiekti 16–18 °C prie žvėrienos, patiekalų su trumais, raudonos žuvies, sūrių, saliamio.
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.
All products by this producerJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros