• About us
  • Contacts
  • Delivery
  • Terms & Conditions
Sign In
LTEN
  • Wine
  • Spirits
  • Non-alcoholic alternatives
  • Food
  • Accessories
  • Events
0 vnt. 0.00 €
Lietuvių
Sign In
  • Wine
  • Spirits
  • Non-alcoholic alternatives
  • Food
  • Accessories
  • Events
  • About us
  • Contacts
  • Delivery
  • Terms & Conditions
91

Éric Texier Vieille Serine Brézème Côtes du Rhône AOC 2016


TypeRed wine
ProducerÉric Texier
CountryFrance
RegionRonos slėnis
AppellationCôtes du Rhône AOC
Vintage2016
Sweetnesssausas
GrapeSyrah - 100%
vynas
vynas
vynas
Volume0.75
Alcohol vol.13 %
7.8 Standart units of alcohol in one bottle
Back to list
42.00 €
+ ‒

Description

Stipri asmenybė, pasižyminti tiek Brézème stiliumi, tiek senų vynmedžių (70 metų) Syrah galia – didžiųjų Šiaurės Ronos vynų parašu. Vynas daromas iš atskiro Serine vynuogyno. Ryški rūgštis suteikia vynui neįtikėtiną senėjimo potencialą. Laikui bėgant jis tampa lankstesnis, tobulesnis ir sudėtingesnis. Po 10 dienų maceracijos, fermentacija su vietinėmis mielėmis vykdyta didelėse, senose ąžuolo statinėse. Brandinimas su mielėmis vyko taip pat didelėse ąžuolo statinėse iki 48 mėn. Vynas nefiltruotas, neskaidrintas, su nedideliu pridėtiniu sulfitų kiekiu.

Rekomenduotinas vartojimas iki 2025 metų.

Serving recommendation

Tiekti 16-18 °C temperatūros su žvėrienos, ėrienos ar keptos jautienos patiekalais, mėsos troškiniais, kietais brandintais sūriais. 



Rating

Robert Parker
The medium-bodied 2015 Cotes du Rhone Brezeme had me flashing back to the complex-as-hell 1999 that originally put Texier (and Brézème) on the map. Crushed stone, herbal notes, blueberries, black olives and smoke all swirl together with roasted meat, then come to a firm, lingering finish. Įvertinimas: 91


About producer

Erico vyndarystės moto - kuo mažiau alkoholio. Ant Erico Texier stalo – penki mikroskopai. „Aš – Chauvet mokinys, – sako Ericas, – o jis mokė, kad fermentacijai vykstant spontaniškai turi stebėti, kokie mikroorganizmai dominuoja misoje. Turėtų būti mielės, nes jos cukrų verčia alkoholiu. Jei pradeda daugėti bakterijų (kad ir pieno bakterijų), bus blogai, nes jos gamins ne alkoholį, o actą ar kitas vyne nepageidaujamas medžiagas.“ Kai Ericas pamato augant bakterijų kiekį, jis papildo vyną šviežia rūgštesne misa – tegul mielės maitinasi pieno rūgštimi, o ne cukrumi. Todėl Ericas savo vyne netoleruoja nei acto rūgšties, nei daržoviškų, gyvuliškų aromatų, galinčių rastis nesuvaldžius mikrobiologinio vyksmo. Vyno darymas nėra savitikslis. Ericas Tixier garsėja savo 12 ha vynuogynų, augančių abiejuose Ronos upės krantuose (kairiajame krante – Brézème apeliacijoje, ant bene vienintelės kalkakmenio kalvos regione, ir dešiniajame krante – granitiniame Ardèche apeliacjos dirvožemyje) ir Uvezo (Ouvèze) upės slėnyje. Dirbdamas dviejuose skirtinguose terroir, Ericasstengiasi nemaskuoti nė menkiausios jo išraiškos. Todėl jo idealas– gerai prinokusios, išraiškingos, tačiau ne itin daug cukraus prikaupusios vynuogės ir kuo daugiau gaivos. Vynas brandinimas didelėse, senose, taigi skonio nekeičiančiose statinėse arba betoninėse talpose. Kaip ištikimas božoliečio J. Chauvet mokinys, EricasTexier, savaime suprantama, laukia savaiminės fermentacijos, misa – su kekių šakelėmis, sulfitų prideda tik jei reikia, prieš pilstydamas į butelius, vyno nefiltruoja ir neskaidrina. Vynuogyne Ericas nelinkęs vadovautis Rudolfo Steineriofilosofija, nes mano jį buvus rasistinių pažiūrų1. E. Texier pakanka ekologinių taisyklių, papildomai tarp vynuogių eilių sėja daržoves, kurių ūgtelėjusius daigus gegužę privoluoja, taip patręšdamas dirvą.All products by this producer
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Recommendations
    • Popular products
    • Expert selections
    • Privacy policy
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Working hours:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Working hours:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
ALCOHOL CONSUMPTION HAS NEGATIVE EFFECTS. -ANGE ALCOHOLIC BEVERAGES ARE PROHIBITED FROM SELLING, PURCHASING AND TRANSFERRING TO MINORS. © 2016 - 2020 All rights reserved Vyno klubas.                                                                                                                                                               
Sukurta Sonaro
We use cookies to improve the quality of our service. You can cancel them at any time. By continuing browsing, You accept our Privacy Policy