Nychteri was traditionally names Santorini's white wine produced from overripe Assyrtiko grapes. Its main characteristics are alcohol level over 15% and presense of risidual sugar. Rigorous grape sorting by hand on conveyor belt. Whole bunch gentle yet long pressing. Fermentation mostly in 500 lt. old French oak barrels. Lees aging for 20 months, with periodical stirring bâtonnage. The wine has complex nose with aromas of hazelnut, honeycomb, and apricot jam, together with elegant barrel notes of vanilla, milk chocolate and sweet spices. The palate is rich and oily, with a sharp acidity that offers beautiful crispness and balance. The concentration and the long finish stand out.
Serve at 10-12 °C with fish dishes: oysters, crustaceans or ravioli with ricotta cheese, chicken breast seasoned with orange sauce, goat cheese.
Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.
All products by this producerJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros