Palomino vynuogės šiam vynui renkamos iš Macharnudo vynuougyno. Nurinktos vynuogės vyninėje fermentuojamos ąžuolinėse statinėse. Vėliau vynas Solera sistemoje brandinamas 10 metų po mielių flor sluoksniu. Po šio brandinimo Cheresas papildomai 5 metus brandinamas oksidatyviu būdu.
Seno aukso spalvos vynas intensyviai kvepia skrudintų ir sūdytų riešutų, jodo, kavos pupelių, medžio dūmų ir karamelės aromatais. Burnoje vynas švelnios tekstūros, puikaus balanso, išraiškingos rūgšties. Ilgo poskonio, kurio metu juntamos ypatingai švelnios paaštrėjimo natom.
Brandinimo potencialas: iki 2030 metų.
Patiekti 18 °C temperatūros prie anties kepenėlių pašteto 'foie gras', kreminės tekstūros ir sodraus skonio sūrio 'camembert'.
Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros