Teeling Wonders of Wood serijos viskiai tyrinėja įvairių rūšių ąžuolo įtaką viskio skoniui ir aromatui. Šiam viskiui brandinti yra naudojamos dviejų rūšių naujos ąžuolo statinės: geltonojo ąžuolo (Chinkapin oak) ir portugališko ąžuolo.
Portugališkas ąžuolas kilęs iš Pirėnų pusiasalio ir pasižymi didesniu taninų kiekių, nei įprastos ąžuolo rūšys, naudojamos viskio industrijoje. Kai šio ąžuolo statinės yra naudojamos viskių brandai, iš viskių galima tikėtis pikantiško marmelado skonio, su užuominomis į tabaką ir pipirus. Viskis distiliuotas lygiomis dalimis maišytų daigintų ir nedaigintų miežių. Riboto leidimo viskis.
Aromatas: citrusiniai vaisiai, su prieskonių, odos, gvazdikėlių užuominomis.
Skonis: skrudintas ąžuolas, pikantiškas marmeladas su pipirais ir muskato riešutais.
Poskonis: šildantis, su tabako, pipirų ir vanilės natomis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros