• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
97

Andreola Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG


TipasPutojantis
GamintojasAzienda Agricola ANDREOLA di Stefano Pola
ŠalisItalija
RegionasVenetas
ApeliacijaProsecco di Valdobbiadene Superriore DOCG
Saldumassausas
VynuogėsGlera - 90% , Bianchetta - 5 %, Perera - 5 %.
Talpa0,75
Stiprumas11,5% tūrio tūrio
6.9 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
22.00 €
+ ‒

Aprašymas

Vynuogių derlius renkamas rankomis nuo aukščiausių vyninės prižiūrimų augaviečių Valdobbiadene DOCG apylinkėse 300mvjl. Apylinkėse vyrauja molio ir smiltainio dirvožemis.

Vynas daromas "Charmat" metodu. Antra fermentacija vykdyta didelėse nerūdijančio plieno talpose.

Vaisiško kriaušių ir obelų žiedų, meliono bei citrinos žievelės aromatai. Gaivus skonis sukuria puikų balansą ir atsvarą vaisiškumui. Ilgai išliekantis poskonis.

Patiekimas

Tiekti  8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais bei ne itin saldžiais kepiniais.



Vertinimas

Lietuvos vyno čempionatas
Kriaušių, obelų žiedų aromato. Gaivios rūgšties, o lengvas saldumas dera su gaiviu vaisišku skoniu. Labai ilgai išliekančio poskonio vynas Įvertinimas: 90


Decanter
The nose shows aromatic notes of apple blossom over tones of perfumed tangerine and candied lemon zest. Quite refreshing on the palate with a crisp acidity supporting the hints of sweetness. Įvertinimas: 97


Apie gamintoją

Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika