Netoli Gigondas, garsiosios pietinės Ronos apeliacijos, Saint Cosme priklausantis, vynuogynas Saint Martin pasižymi unikaliomis dirvožemio ir klimato savybėmis. Dirvožemyje esantis klinties kiekis yra kone dvigubai didesnis, nei minėtame Gigondas.
Vynuogių sultys fermentuojamos ir brandinamos dalimis: 20% - 600 l. statinėse, 50% - antrą/ trečią kartą naudotose prancūziško ąžuolo statinėse. Likusi dalis vyno, 30% fermentuojama ir brandinama nerūdijančio plieno talpose. Taip išsaugoma ne tik šviežia, gaivi vyne juntama rūgštis, bet ir papildoma vyno tekstūra.
Šviesaus aukso atspalvio vynas kvepia nokiais persikų, zefyrų ir prancūziškų rožių aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami nokūs tropinių vaisių ir minerališkas skonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie cukinijos-moliūgo makaronų pagardintų sūrio padažu, ėrienos kepsnio ar keptos triušienos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros