„Château-Figeac“ vynų išskirtinumą lemia unikalus Gunzian žvyro atodangų ir molio podirvio derinys, keli mikroklimatai ir vynuogyne pasodintas Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ir Merlot mišinys. Šis neįprastas mišinys, kurio du trečdaliai Cabernet Sauvignon, suteikia vynui struktūros ir rafinuotumo, gaivumo ir glotnumo. Vynas buvo pripažintas vienu geriausių Bordo vynų, turinčių geriausią brandinimo potencialą, jo gebėjimas senti dešimtmečius yra gana išskirtinis, bėgant metams atskleidžiantis nepakartojamą ir sudėtingą puokštę.
Vyno aromatai atspindi dirvožemio lengvumą, išreikštą labai subtilia puokšte, kurioje bijūnų, vaisių ir grafito natos demonstruoja ryškų gyvybingumą. Du trečdaliai mišinio Cabernet Sauvignon formuoja kūną, sustiprina sukibimą ir išskleidžia ilgą, įtemptą ir gyvybingą stuburą su mineralinėmis natomis. Visumą puikiai apgaubia sodrūs taninai. Laikui bėgant vynas įgauna tabako lapų skonį su juodųjų triumų užuominomis, išlaikant neprilygstamą vaisių šviežumą.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros