Château Latour à Pomerol yra žinomas dėl to, kad gamina dosnius, koncentruotus vynus, kurie puikiai suderina eleganciją ir galią. Vynuogynai išsidėstę įvairiausiuose dirvožemiuose, suteikia vynui savitą skonį. Sudėtinga 2018 m. derliaus puokštė išryškina juodųjų uogų, skrudinimo ir pomiškio natas. Burnoje vynas tūrinis ir ryškus. Taninų struktūra įspūdinga, bet labai aksominė, todėl vynas labai šilkinis. Malonaus aviečių poskonio.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, ant grotelių keptos mėsos ar brandžių sūrių.
Šis garsus ūkis turi įspūdingą istoriją, gilias vyndarystės tradicijas ir išskirtinį pastatą, todėl jis yra vienas prestižiškiausių Pomerol vynų gamintojų.
Istorija siekia XIX amžių, kai 1917 m. turtą įsigijo Mähler-Besse šeima. Šis įsigijimas žymi naujos vyno ūkio eros pradžią, nes Mähler-Besse šeima ėmėsi modernizuoti ir gerinti Latour vynų kokybę. Kelias kartas ūkis išliko Mähler-Besse šeimos rankose, kol 2003 m. buvo parduotas LVMH šeimos grupei (Moët Hennessy Louis Vuitton), kuriai vadovavo Bernardas Arnaultas.
Ūkiui priklauso apie 7 ha vynuogynų, daugiausia apsodintų Merlot vynuogių veisle, kuri vyrauja Pomerolio regione. Šie vynuogynai pasižymi išskirtiniu reljefu, kuriam būdingas smėlingas ir molio dirvožemis, kuriame gausu geležies, suteikiančios vynams nepakartojamo gylio ir aromatingumo.
Vyno gamybos ir brandinimo būdai yra tradiciniai: fermentacija vyksta ąžuolinėse statinėse ir brandinama prancūziško ąžuolo statinėse. Toks požiūris suteikia vynams rafinuotą tanininę struktūrą, aromatinį gylį ir galimybę nuostabiai senti bėgant metams.
Vynai yra geidžiami žinovų visame pasaulyje dėl savo elegancijos, pusiausvyros ir gebėjimo ištikimai išreikšti unikalią Pomerolio teritoriją. Kiekvienas derlius yra autentiška Merlot potencialo šiame regione išraiška ir atspindi istoriją, paveldėtą iš Mähler-Besse šeimos ir dabar įamžintą LVMH grupės.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros