Vidutiniškai 25 metų amžiaus vynuogyne praktikuojama organinė vyndarystė (tačiau vynuogynas nėra sertifikuotas). Čia dirva gausi kalkakmenio bei sanašinio dirvožemio.
Vynas fermentuotas nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus fermentacijai, vynas perkeltas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose brandintas 12 mėn. Maždaug 20% statinių - naujos. Vynas skleidžia intensyvius aviečių, juodųjų vyšnių aromatus.
Per metus pagaminama apie 1700 butelių.
Tiekti 12-14°C prie laukinės paukštienos, skrudintos antienos, plėšytos antienos su bulvėmis, ant grotelių skrudintų plonos kiaulienos šoninės juostelių su anyžiumi, kepto tuno.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros