Vynas daromas iš atskiro Santa Spirito vynuogyno, augančio šiaurinėje Etnos ugnikalnio papėdėje 700/750mvjl, mikštame, vulkaninių pelenų turtingame dirvožemyje. Vynmedžių amžius 40-100 metų. Fermentacija vykdyta nuolat palaikant 28-30° C temperatūrą. Po savaiminės malolaktinės fermentacijos vynas 16-18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo stainėse ir didelėse ąžuolinėse talpose. Prieš išpilstant vynas dar 1 mėn. laikytas nerūdijančio plieno talpose.
Rubino spalvos vynas kvepia nokiomis vyšniomis, slyvomis, pipirais, bijūnais, eukaliptu. Švelnus, koncentruotas, aliejiškas, minerališko poskonio.
Tiekti 16- 18° C temperatūros prie troškintos kiaulienos, tuno kepsnio, pastos su mėsišku padažu, sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros