Vynui pagaminti naudojama 90'aisiais pasodintų vynmedžių žaliava. Turchkeimui būdingas dirvožemis - granitas priklauso biotitinei granito rūšei. Jame gausu juodojo žėručio, kuris mikroorganizmų pagalba gali būti suskaidytas į geriausią, -molio, formą. Šie smulkesni elementai veikiami lietaus vandens migruoja į gilesnius dirvožemio sluoksnius maišydamiesi su kitais mineralais ir kurdami savitą vandens rezervuarų sudėtį. Be abejonės,vynmedžiai turi būti tam tikro amžiaus, kad šaknys pasiektų tokį gylį, tačiau patirtis įrodė, kad iš tikrųjų tokio porėtumo dirvoje šaknys gali prasiskverbti be didelių kliūčių. Biodinaminė vyndarystė prisideda paspartindama šaknų augimą taip pat.
Kitas žinotinas aspektas - šis vynuogynas pasižymi anksti atkeliaujančia šiluma, todėl nenuostabu, jog čia gaminami pirmieji vyninės riesling vynai.
Vyno fermentacija vyko labai ilgai -18 mėnesių.
Intensyvios geltonos spalvos vynas kvepia obuoliais, citrinos žievele, baltaisiais pipirais, kriaušėmis, bičių vašku, šlapiu granitu. Tankus, sausos ir nokios rūgšties. Ilgo citrusinių vaisių poskonio.
Likutinis cukraus kiekis- 4g/l
Rūgšties kiekis -4g/l.
Rekomenduotinas vartojimas -2022/2032 metais.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie baltos žuvies su riebesniu padažu, krabų salotų, ryžiais įdaryto kalmaro, riebesnių minkštųjų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros