Istorinė Lietuvos ir Vilniaus virtuvė, legendiniai garažinio vyno namai, specialus „Vilnius 700“ vynas ir degustacinis vakaras, kuriame švęsime ne tik tradicijas, bet ir pionieriškumą, įvairovę bei išskirtinę kokybę. Kviečiame Jus į vakarienę su „Le Dôme“, „World‘s End“ ir „Château Teyssier” (Saint-Emillion Grand Cru) atstovais restorane „Ertlio namas“.
Kada: birželio 29d. 19:00
Kur: Restoranas „Ertlio namas“, Šv. Jono g. 7, 01123 Vilnius
Kaina: 160 Eur/asmeniui BILIETAI >
Apie vyninę
2010-aisiais atvykėlio iš Anglijos į Bordo vynas „Le Dôme“ gavo 100 balų įvertinimą iš įtakingojo vyno kritiko Robert Parker (Wine Advocate), o šio vyno kūrėjas, maištininkas ir tuo metu dar ne visai pripažintas Bordo pašalietis Jonathan Maltus buvo tituluotas „britišku vyndarystės guru“ bei „vizionieriumi“. Jis tapo ir pirmuoju britu, gavusių aukščiausią Robert Parker balą.
1994-aisiais, negalėjęs sau leisti žemės Kairiajame Bordo krante (Medoc) ir įsigijęs keletą sklypų Dešiniajame (Saint Emilion), vyndarys eksperimentavo, naudojo drąsius vyndarystės principus (ypatingai maži derliai, dvigubas vynuogių perrinkimas, fermentavimas žemoje temperatūroje) ir greitai buvo priimtas į garažinių vynų (vins de garagistes) klubą, kuriame tokie žinomi vardai kaip (Le Pin, Vallandraud, La Mondotte, Marojallia).
Birželio 29 dieną į Vilnių atvyksta Jack Maltus, Jonathan Maltus sūnus. Po „JCP Maltus“ stogu šiuo metu tokie vardai kaip „Le Dôme“, „Château Teyssier” ir JAV vyninė provokuojančiu pavadinimu „World‘s End“.
Renginio metu ragausime visų šių vyninių vynus, klausysimės istorijų.
Vilnius 700 etiketė
Vakarienės pasitikimo gėrimas bus ypatingas - ragausime „Château Teyssier” vyninės vyną, kurio etiketėje kaligrafiškai ranka atvaizduota ištrauka iš Gedimino laiško, kuriame pirmą kartą buvo paminėtas Vilniaus vardas.
Šio vyno etiketę „Vilniaus klubo“ užsakymu sukūrė LR nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas grafikas, iliustratorius, kaligrafas Rimvydas Kepežinskas. Tai puiki proga dar kartą paminėti Vilniaus 700 gimtadienį ir gyvai apžiūrėti istorinę jubiliejaus etiketę.
Apie restoraną
Vakarienės metu istorinės Lietuvos virtuvės šefas Tomas Rimydis pristatys naująjį „Ertlio namo“ degustacinį meniu. „Ertlio namas“ įvairiuose sąrašuose reitinguojamas kaip vienas iš geriausių restoranų Lietuvoje ir unikali vieta, kur galima paragauti lietuviško, tačiau prabanga ir kokybę alsuojančio maisto.
Tomas Rimydis taip pat yra ir istorinės Vilniaus virtuvės knygos „Senojo Vilniaus skoniai“ bendraautorius, o jo kūryba persmelkta ne tik giliomis istorinėmis žiniomis, bet ir pagarba vietiniams ingredientams bei skoniams.
Vietų kiekis ribotas.
Renginyje gali dalyvauti tik asmenys nuo 20 m.
Renginio metu gali būti fotografuojama.
Bilietai į renginį nekeičiami ir negrąžinami.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros